Vos & Partners Wijnkopers: De ontdekking van een mooie wijn

Het pand van Vos & Partners Wijnkopers ligt verscholen tussen het groen. Pas op de binnenplaats wordt duidelijk dat het hier niet gaat om een locale wijnimporteur. En wie het geluk heeft om ook binnen een kijkje te mogen nemen, voelt de passie van een van Nederlands grootste wijnimporteurs.


Uitgave: Juli-Aug 2011
Thema’s: Import

Vos & Partners Wijnkopers maakt deel uit van de Dirkzwager Groep. Met 30 jaar ervaring ligt de status van kleine importeur ver achter haar. In de magazijnen zijn de torenhoge schappen van voor tot achter gevuld met wijnen uit Frankrijk, Duitsland, Australië, Italië, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland en meer. “We leveren de gerenommeerde merkwijnen, maar ook zeer bijzondere wijnen uit nichemarkten”, vertelt Dyon Beerens, directeur Vos & Partners Wijnkopers. “We willen kunnen inspelen op alle vragen van de horeca, horecagroothandel en het bedrijfsleven.”

Exclusieve agentschappen
Bij het selecteren en importeren van haar wijnen, gaat Vos & Partners Wijnkopers
geheel traditioneel te werk. De inkopers bezoeken de wijnproducerende landen zelf en gaan ook zelf op zoek naar nieuwe huizen. Beerens: “Soms gaat dat gemakkelijk. Maar het komt ook voor dat ze drie tot vier jaar contacten moeten leggen - desnoods met de inzet van verre vriendschappen - voordat de deuren van een geliefd wijnhuis opengaan.” De beloning voor de inspanningen is zoet. Vos & Partners Wijnkopers is de bezitter van meerdere exclusieve agentschappen.

Wijn/spijs-combinatie
“De ontdekking van een mooie wijn is een hoogtepunt”, vertelt Beerens verder.
“Vervolgens is het zaak om de kwaliteit te blijven bewaken. Het ene jaar is het andere niet.” Vos & Partners Wijnkopers richt zich op het hogere segment en ziet het als een missie om ook ‘de Nederlander’ van de betere wijn te laten genieten. Volgens Arthur Hermann, sommelier Auberge du Bonheur, slagen ze hierin uitstekend: “Auberge du Bonheur is al zeventien jaar vaste afnemer van Vos & Partners. En het wordt steeds duidelijker: onze gasten kunnen een goede wijn meer en meer waarderen. Dankzij Vos & Partners kan Auberge du Bonheur garant staan voor de beste wijn/spijs-combinatie.”

< Alle thema's