Vrouw in Business: Linda van Berkel

Elk papiertje is van waarde. Zo groeide ze op. Maar veel waarde hecht ze ook aan muziek. En een hotel of restaurant runnen lijkt haar ook wel wat. Linda van Berkel, algemeen directeur van CVB Ecologistics, is altijd ondernemend geweest.


Uitgave: Juli-Aug 2012
Thema’s: Recycling Vrouw in Business

Ze houdt van het directe, no-nonsense werkklimaat. De onderneemster heeft dan ook geen moeite met het feit dat ze in haar job veel mannen tegenkomt. “Daarin hoefde ik niet te acclimatiseren toen ik in 2001 in het bedrijf stapte”, zegt Linda Van Berkel (39), dochter van Cees van Berkel die eigenaar is van CVB Ecologistics, specialist in recycling van papier en plastics. “Waar ik wel aan moest wennen was aan het verschil tussen de Nederlandse en Belgische cultuur. Wij hebben drie vestigingen in Nederland, vijf in België en inmiddels ook een in Engeland. Wat me opvalt is dat Nederlanders zeggen waar het op staat terwijl Belgen een stuk minder direct zijn en soms zelfs tegen hun werkgever op kijken.” Om het onderlinge contact met alle medewerkers te bevorderen, kiest Linda er naast haar functie als directeur ook voor om een paar keer per jaar op alle vestigingen preventieadvies te verstrekken. Linda: “Zo spreek je elkaar wat meer en ken je alle gezichten nog beter. Je doet het tenslotte samen.”


Vooruitstrevend
Papier heeft altijd een rol in Linda’s leven gespeeld. Zij kreeg al vroeg mee dat je dat niet zomaar in de prullenbak moet gooien. “Elk papiertje heeft zijn waarde”, stelt ze. “Dus ook elke boom. Veel particulieren kwamen vroeger al papier bij ons brengen. Nog steeds zijn er verenigingen die fanatiek papier inzamelen en dat niet alleen aan gemeentes overlaten. Mooi om te zien. Wij hechten waarde aan duurzaam ondernemen en recyclen papier en plastics die we van drukkerijen en distributiecentra ontvangen om die vervolgens weer te verkopen aan klanten die daar nieuw papier van maken. Als recyclingbedrijf zijn we daar redelijk vooruitstrevend in. Hoe meer je kunt recyclen, hoe beter voor het milieu. We werken transparant en hanteren prijzen conform de marktontwikkeling. Ik vind het correct dat onze relaties precies weten hoe wij te werk gaan. Duurzaam ondernemen en eerlijk handelen moet je niet alleen roepen, maar ook kunnen aantonen.”

Diversiteit
Na de middelbare school wilde Linda, groot liefhebber van soul en jazz, iets met muziek doen. Ze begon een eigen muziekzaak in cd’s, maar wachten op klanten was op haar 18e niet zo haar ding. Na vier jaar in de verkoop verhuisde ze naar Londen en ging ze in de horeca werken. Niet zozeer vanwege de horeca, maar meer omdat het muziekcentrum zich destijds daar bevond. Het lukte Linda om van serveerster op te klimmen naar shiftleader in een hotel waarvan de eigenaren tot een van de rijkste mensen van het land behoorden. “Maar investeren ho maar”, weet Linda nog. “Ik moest onmogelijke situaties oplossen en de overboekingen hielden niet op. Het hotel miste over de hele lijn structuur, het leek wel een beddenfabriek. Maar ik heb gigantisch veel geleerd op het gebied van improvisatie en creativiteit.” Terug in Nederland ging Linda aan de slag als manusje van alles in het bedrijf van haar vader om daarna toch weer als hotelreceptioniste in de hoofdstad te gaan werken.

Vijftien overnames
Haar hart klopte echter nog steeds voor de muziek. Ze trok de stoute schoenen aan en begon op haar 27e aan de opleiding Musicmanagement bij Fontys. Als stagiaire wist ze door te dringen tot concertorganisator Mojo Concerts en hielp ze mee met het organiseren van grote muziekfestivals als North Sea Jazz, Pinkpop en Lowlands. Maar teveel kantoorwerk en te weinig rock’n roll brachten haar weer terug naar Tilburg. Linda: “Ik ging meteen aan de slag bij mijn vader en pakte vanaf dat moment alles aan. Toen er een vacature vrijkwam bij personeelszaken zei ik ook meteen ja. De grote uitdaging lag er voor mij in dat ik alle Nederlandse vestigingen mocht automatiseren. Niet lang daarna kregen we ook België erbij. Voor beide gebieden gold dat daar vijftien overnames bij zaten. Van bedrijven die geen opvolging hadden tot bedrijven die bijna failliet gingen. Ik zorgde voor een complete herstructurering en professionalisering. Met succes. Een geweldige ervaring. Ik werk sowieso graag achter de schermen. Daar ben ik op mijn plek.”

Dicht bij huis
Eind 2009 werden Linda en haar partner Richard Getkate (39), commercieel directeur, benoemd tot de directie. Helaas kregen zij vorig jaar met een tegenslag te maken. Een grote brand op de Tilburgse vestiging aan de Centaurusweg verwoestte een aanzienlijk deel van de papierfabriek. “Wat precies de oorzaak van de brand is geweest wordt nog steeds onderzocht, maar we vermoeden dat het te maken heeft met persdraad”, weet Linda. “Inmiddels zijn we daar alweer met nieuwbouw gestart. We hopen eind dit jaar klaar te zijn.” CVB Ecologistics met in totaal 148 medewerkers is van plan om wereldwijd nog meer uit te breiden. Linda ziet de opvolging helemaal zitten. “Ik heb een omweg gemaakt om uiteindelijk dicht bij huis te landen”, zegt ze tevreden. “Het was een avontuurlijke omweg waarin ik heel veel gezien en geleerd heb. Een hotel of restaurant runnen lijkt me ook erg leuk, maar dan zal ik moeten stoppen met CVB Ecologistics. En dat gaat ‘m toch echt niet worden.”

< Alle thema's