Column Albert Verschure: Op het randje


Uitgave: Juli-Aug 2013
Thema’s: Column Zakelijke dienstverlening

Auto’s en vrouwen. Wat hebben zij met elkaar gemeen? Wel, dat wij ze in eerste instantie benaderen vanuit ons gevoel. Pas later ontwaakt ons verstand. Zo roepen we dat een auto veilig en zuinig moet zijn, maar weten we deze woorden niet meer te spellen zodra we in de showroom staan. Hetzelfde geldt voor vrouwen. We bejubelen eigenschappen als lief, slim en intelligent, terwijl dit wensenlijstje zich acuut op een ondefinieerbare plek in ons brein nestelt zodra er een leuke dame voorbij loopt.

Zo ook met ICT. We beweren dat ICT het uiteindelijke bedrijfsdoel moet dienen. maar hoe groot is de verleiding voor u en/of uw personeel om nieuwe gadgets aan te schaffen, voor de hip of voor de heb? Vaak blijkt het nieuwe spul niet te werken binnen uw huidige automatiseringssysteem, met als gevolg dat u tegen een abominabel hoog uurtarief een technisch specialist moet inhuren. Die vervolgens de boel overhoop gooit met alle ongemakken op de werkvloer van dien. Wat is uw bedrijf met deze ingreep opgeschoten? Waarschijnlijk niets. ICT hoort ondersteunend te zijn. als het doet wat het moet doen, houden zo. Zo niet: pas haar aan, investeer in een goede basis waar u mee vooruit kan en kies niet alleen voor uiterlijk vertoon. Bedenk daarbij ook wat u wilt uitstralen naar de klant. Is dat een modern bedrijf vanuit de cloud met de nieuwste iPhones en iPads? Helemaal goed, zolang dit maar bij uw organisatie past. Maar maak de keuze niet louter op emotie.

Zoals bij auto’s en vrouwen. De resultaten daarvan bevinden zich immers meer dan eens op het randje van wat acceptabel is. Een BMW kan soms wel, een cabrio wordt al lastiger en een Aston Martin is over de top. komen we bij vrouwen. Een knappe dame kan aan al onze stoutste dromen voldoen. maar of zij in ons totaalplaatje past is iets heel anders. samengevat; auto’s en vrouwen beroven ons soms even van ons verstand, net als bedrijfstechnisch speelgoed. Het zij zo. En hoe prettig deze tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid ook is, blijf alstublieft in contact met uw realiteitszin. Houd uw hoofd erbij. Kijk of wat u in huis heeft voldoet. En niet getreurd, dromen staat vrij. Ook over het randje.

Albert Verschure | Van Luxemborg & De Kok

www.luxemborg.nl

< Alle thema's