Willem II: Het huisbarretje van Jan

In 2017 bestaat Schrobbelèr vier keer elf jaar. Normaal gesproken geen getal om groots uit te pakken, maar voor Schrobbelèr ligt dat net even wat anders gezien haar historie met carnaval. Ontdekker Jan Wassing introduceerde zijn Schrobbelèr bij dit vrolijke volksfeest in de jaren zeventig aan het grote publiek.


Uitgave: Juli-Aug 2017
Thema’s: Evenementen Marketing Marketing en communicatie Meeting management & horeca Relatiemanagement

Waar vriendschap gevierd wordt, komt Schrobbelèr op tafel. Een Brabantse traditie, die in de jaren zeventig ontstond in het huisbarretje van Jan Wassing. Als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij bestaande dranken, aangevuld met homeopathische middelen, tot hij iets vond dat zijn maag kon verdragen. En het was nog lekker ook. Vanuit zijn huisbarretje ‘Bij den Schrobbelaar’, ontstond de kruidenlikeur zoals wij die nu kennen. Een gewaardeerde sfeerverhoger.

Laatste aandenken
Jan Wassing overleed in 1981, een jaar nadat Schrobbelèr op de markt kwam. Hij liet een transportbedrijf, een paar kruiken, etiketten en een recept achter. Zoon Pieter-Jan Wassing vond dat het laatste aandenken aan zijn vader moest blijven bestaan. Ook al zou dat wat kosten. Belangrijker dan geld waren de kernwaarden van Schrobbelèr. Zoals die vroeger ontstonden in het huisbarretje: Glimlach. Warmte. En vriendschap. Deze kernwaarden passen precies bij de clubcultuur van Willem II. Daarom, en omdat Schrobbelèr van oorsprong echt Tilburgs is, heeft de kruidenlikeur al sinds 1998 vak P geadopteerd. Het vak is omgedoopt tot Schrobbelèr-sfeervak en elke wedstrijd genieten Schrobbelèr-relaties met een roodwit-blauw hart van de gezelligheid in het stadion.

Bourgondische geschiedenis
Je kunt de sfeer van Schrobbelèr ook beleven en proeven tijdens een rondleiding in de distilleerderij in Tilburg. Ideaal als bedrijfsuitje. Je ontdekt met je collega’s in ongeveer twee uur de Bourgondische geschiedenis. Je wordt in stijl ontvangen met een kop koffie of thee en een heerlijke Schrobbelèr bonbon. Tijdens het luisteren, kijken en ruiken door word je verwend met een proeverij van drie verschillende serveertips van Schrobbelèr.

Met een glimlach
Dit arrangement (rondleiding met een glimlach) kost 15,50 euro per persoon. Reserveren kan via het reserveringsformulier op de website www.schrobbeler.nl. Je vindt hier ook meer informatie over andere arrangementen van Schrobbelèr.

< Alle thema's