Tilburg Culinair: Gewoon bijzonder

Donderdag 27 september belooft een historische dag te worden voor culinaire liefhebbers uit Tilburg en omgeving. Die dag kan er in de stad namelijk worden gedineerd op tweesterrenniveau. Een buitenkansje voor sponsoren van Tilburg Culinair, voor wie de openingsavond van dit culinaire festival is gereserveerd. ’Verbinden en genieten’, zegt de nieuwe voorzitter Ton van der Aa van de organiserende stichting over de vernieuwde openingsavond.


Uitgave: Juli-Aug 2018
Thema’s: Entertainment Evenementen Businessevent Café Food Restaurant

Tilburg Culinair gaat traditiegetrouw op donderdagavond van start met een sponsoravond. Dit jaar ziet deze avond er totaal anders uit dan in voorgaande jaren. De avond begint met een viergangendiner, verzorgd door sterrenchef Onno Kokmeijer (**) van het Amsterdamse Ciel Bleu/Okura in samenwerking met de chef-koks van de deelnemende Tilburgse restaurants. Aansluitend vindt er op het festivalterrein een heus gala plaats, inclusief muzikale omlijsting van hoog niveau. ‘Al met al wordt het een geweldig mooi netwerkevent’, voorspelt Ton van der Aa. ‘Het belooft een speciale avond te worden; speciaal ten opzichte van sponsoravonden in voorgaande jaren, maar ook ten opzichte van de andere avonden tijdens het evenement van dit jaar. Ik ben erg blij met de inzet van al onze vrijwilligers, en in het bijzonder met de inzet van onze speciale donderdagavondcommissie, waardoor deze bijzondere avond mogelijk wordt.’

Sterrenniveau
De vernieuwde openingsavond past perfect binnen het thema van 2018: gewoon bijzonder. Koken op sterrenniveau mag voor het aanstormende kooktalent Onno Kokmeijer heel gewoon zijn, om dat op een festivalterrein te doen in samenwerking met tien chefs van andere restaurants, dat is zelfs voor hem bijzonder. Na afl oop van het diner gaat het team van Kokmeijer overigens nog door met het leveren van culinaire topprestaties, want ook aan iedere bezoeker van het gala wordt een sterrengerecht geserveerd. Daarnaast zijn tijdens deze avond natuurlijk ook alle heerlijke gerechten van de regionale deelnemers verkrijgbaar.

Spannend
Voor Ton is dit het eerste jaar als voorzitter van Tilburg Culinair, al maakt hij al wel vele jaren deel uit van de organisatie. Hij volgt Joris Verhoof op, die de afgelopen twee jaar de stichting heeft geleid. ‘Natuurlijk is het allemaal wel een beetje spannend, maar ik heb er ook ontzettend veel zin in. Ik verheug me op het hele evenement, maar zeker op de donderdagavond. Dan is er immers een unieke kans om in Tilburg op sterrenniveau te eten.’

< Alle thema's