Tilburg Ten Miles: Meer mensen in beweging brengen

Traditioneel vindt de CZ Tilburg Ten Miles in het eerste weekend van september plaats. Het grootste sportevenement van Midden-Brabant met op zaterdag 31 augustus wandelen en op zondag 1 september hardlopen. Er zijn meerdere afstanden met als langste de 10 mijlen (16,1 km). De organisatie zet in 2019 bewust in op het creëren van mogelijkheden voor deelnemers met een fysieke of mentale beperking.


Uitgave: Juli-Aug 2019
Thema’s: Evenementen

‘Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in beweging komen. Met wandelen en hardlopen kunnen we bijdragen aan een gezondere wereld’, zegt Henk van Doremalen, directeur van de organisatie. ‘De visie om iedereen bij ons evenement te betrekken wordt breed gedragen en onderschreven door onze titelsponsor, zorgverzekeraar CZ. Ook de gemeente Tilburg vindt een brede deelname van groot belang.’ Daarom zet de organisatie in 2019 speciaal in op De Wever TTM4YOU waar deze groepen aan deel kunnen nemen. ‘De starts zijn telkens kort na de Familyrun (2 km), Cityrun (5 km) en 10 km. Dat gaat in een aangepast tempo onder begeleiding’, legt Henk uit. ‘Nog steeds zetten we in op de nationale en internationale top. Maar de laatste jaren zijn we deelname van allerlei meer recreatieve groepen van groter belang gaan vinden.’ Ook de Fujifilm Businessrun waar het bedrijfsleven aan deel kan nemen speelt daar een rol in.

Fanatiek
In Tilburg hangt altijd een fantastische sfeer op en rond het parcours. Henk: ‘Het unieke zit hem in het enthousiasme dat er is in de diverse wijken zoals Zorgvlied, Armhoefse Akkers, langs de Piushaven en in het centrum op de korte Heuvel. Straten worden versierd, je wordt als deelnemer aan de CZ Tilburg Ten Miles fanatiek aangemoedigd, tientallen orkestjes blazen de deelnemers moed in en links en rechts verschijnen dj’s langs de route. Op diverse plaatsen gaat dit na het loopevenement door met een buurtfeest of barbecue. Dat verbindende element zie je bijna nergens anders. En daar kun je je als bedrijf in passende outfit laten zien! Een unieke manier van presentatie die bovendien voor zowel het bedrijf als de deelnemers tal van extra’s oplevert.’

< Alle thema's