Column Ard Smulders: Hoe is de akoestiek?

HAVl Kantoor en ICT heeft effectieve en prachtige oplossingen om een goede akoestiek te verkrijgen in een kantooromgeving. Deze producten zijn vaak ook erg de moeite waard om naar te kijken. Met akoestiek doel ik deze keer echter niet op geluid maar op het klankbord wat men in het team kan zijn voor de ander, voor elkaar. Dit ten behoeve van het gezamenlijke doel van het bedrijf.


Uitgave: Juli-Aug 2014
Thema’s: ICT ICT-ondersteuning Kantoorautomatisering Kantoorinrichting Kantoorconcept Kantoorartikelen

Zelf heb ik gezien dat in een tijd van verandering in je bedrijf - een reorganisatie, een andere koers, een tijd waar zekerheden overboord gezet worden en er buiten de gebaande paden gedacht moet worden -, dit veel vergt van je mensen. Wanneer je een gezamenlijk doel neer kunt zetten om je te onderscheiden en waarde toe te voegen, doe je ook een groot beroep op ‘het meesterschap’ van je medewerkers; de kwaliteiten die ze hebben, maar zeker ook op hun autonomie wanneer het om verandering gaat. bekend is dat wij mensen snel terugvallen in oude patronen. Ook wanneer verandering noodzakelijk is.

Hoe lastig is het niet, als directie, om je eigen mensen toe te staan fouten te maken om vervolgens te kunnen groeien? Wanneer staan er teamleden op die willen samenwerken en wanneer komen ze zelf met nieuwe oplossingen? Wanneer worden ego’s aan de kant  geschoven en durft men te vragen aan elkaar? Hoe blijf je vervolgens met elkaar in gesprek en pakt men het eigen ondernemerschap op? Helaas is er niet één recept. Zoiets kost tijd, energie en vooral aandacht: eerst naar binnen kijken en daarna weer naar buiten om een andere manier van denken vorm te laten krijgen. je mensen maken immers het verschil.

We hebben als team stappen gemaakt, het zelfoplossend vermogen is vergroot en ook onze klanten merken het verschil zonder een extra rekening. De kwaliteiten zijn er om er iets moois van te maken en we groeien nog elke dag! En hoe zit dat bij u? Ik ben erg benieuwd of ‘uw akoestiek’ veranderd is? Mocht u mij hierover willen mailen of bellen dan beloof ik u één ding, ik bel of mail u erover terug.

Wie durft? a.smulders@havl.nl, 06-53974690

< Alle thema's