Top Trucks: We kunnen elkaar niet missen

Ik sta voor een indrukwekkend gebouw waarop met grote zilveren letters Top Trucks te lezen staat. Het parkeerterrein is reusachtig maar uitgestorven. De verhuizing moet nog plaatsvinden. Als ik naar het oude adres rijd waar de 'in- en verkoopspecialist van gebruikte bedrijfswagens' tot bloei is gekomen, wacht mij een verassing.


Uitgave: Maart-April 2013
Thema’s: Mobiliteit Transport

Wanneer ik eerlijk toegeef drie keer voorbij de kantoorkeet van Top Trucks op de Siriusstraat gereden te zijn, alvorens het bescheiden naambord te zien, krijg ik een sportief lachje. Eigenaren Bart Spierings (38) en Vick Versteijnen (27) geven aan dat de houten unit tot nu toe prima heeft voldaan. Het feit dat ze afgelopen jaar 550 objecten hebben verkocht, bewijst dat wel. Maar ze zijn uit hun jasje gegroeid. Gemiddeld zijn er 100 trucks op voorraad en die staan nu verspreid over drie parkeerterreinen. Binnenkort staan ze te blinken, keurig op een rij, op één groot terrein. Het nieuwe pand zal bovendien veel rust geven. Tot nog toe vonden alle handelingen plaats in het kleine kantoor, terwijl er straks verschillende ruimtes zijn waar de zakelijke afhandeling met wat meer privacy kan geschieden. 

Gebroederlijk
'Maar we kunnen elkaar niet zo goed missen en voor de logistiek is het ook beter om als basis in dezelfde ruimte te zijn', geeft Bart aan. Zijn broer Nol, die met zijn eigen bedrijf World Wide Transit zorgt voor de papierhandel die bij wereldwijde verscheping en invoer komt kijken, verhuist mee. Ook Vicks broer Joris werkt inmiddels in het bedrijf. Verder zijn een vaste chauffeur en een poetser het team komen versterken. Op deze manier hebben de compagnons meer tijd om op zoek te gaan naar goede deals en hun netwerk steeds te vergroten.

Status
'Onze website is onze showroom. Elk nieuw object dat wij plaatsen, komt wereldwijd op gelinkte websites. Daardoor en door de naam die we inmiddels opgebouwd hebben, krijgen wij kopers uit de hele wereld hier aan de balie.' De sympathieke ondernemers hoeven straks geen deftig directiekantoor. 'Een Afrikaan of Roemeen die hier komt kopen, heeft daar vaak jarenlang voor gespaard. Hij moet een welkom gevoel krijgen. Status is dan niet belangrijk. Een brede glimlach wel.'

< Alle thema's