Datacenter Brabant: In de wolken

Smiling faces bij Datacenter Brabant. alle leerlingen en medewerkers van Onderwijsgroep Tilburg loggen voortaan bij Datacenter Brabant in op hun eigen virtuele desktop. De samenwerking met Onderwijsgroep Tilburg is kersvers en tot stand gekomen door het partnership met slTN.


Uitgave: Maart-April 2014
Thema’s: ICT & Telecommunicatie

Drie ISO certificeringen en de NEN 7510 zorgcertificering prijken op de bureaukast van het kantoor van Datacenter Brabant in Waalwijk. Deze kwaliteitstempels tonen aan dat hier alles op orde is, van topbeveiliging tot aan klimaatvriendelijke koelingtechnieken en groene stroom. 

Samenwerking
Iedereen is in zijn nopjes. Vorige maand is de samenwerking met Onderwijsgroep Tilburg bekrachtigd. De onderwijsinstelling op Stappegoor brengt al haar IT onder bij Datacenter Brabant en gaat zelfs volledig voor de cloud. ‘Maar liefst ruim 15.000 leerlingen en medewerkers loggen straks bij ons in op hun eigen virtuele desktop’, zegt Ben van de Wijgert, salesmanager van Datacenter Brabant. ‘Dat is echter niet alles. Een bijzonder aspect in het partnership is dat prestaties zijn gekoppeld aan de tevredenheid van de leerlingen,zeer vernieuwend. Het contract met Onderwijsgroep Tilburg is innovatief en gerichtop de toekomst. Dit is het Nieuwe Werken zoals het werkelijk bedoeld is.’

Ongekende mogelijkheden 
Datacenter Brabant verhuurt rackspace aan bedrijven die hun IT in een beter beveiligde ruimte willen onderbrengen en ontzorgt de klant op het vlak van beheer, onderhoud en beschikbaarheid. De dienstverlening gaat veel verder dan sec het leveren van colocatie. Het cloud platform binnen Datacenter Brabant is door IBM internationaal erkend als ‘outstanding’. ‘Naast deze infrastructuur zijn we constant in verbinding met de buitenwereld’, vertelt Gertjan Ketelaars, eveneens salesmanager van Datacenter Brabant. ‘Deze connectiviteit biedt voor het Nieuwe Werken ongekende mogelijkheden, waarbij de klant steeds zelf alle touwtjes in handen blijft houden. ‘Cloud computing zal voor bedrijven straks de enige keuze zijn.’ Klanten zijn onder andere zorginstellingen, scholen, woningbouwcorporaties en MKB-bedrijven.

Uitgebreid kennisnetwerk
Niet alleen de certificeringen kenmerken Datacenter Brabant. Het pand straalt betrouwbaarheid, vooruitgang en vernieuwing uit. Verder zorgt een uitgebreid kennis-netwerk van partners voor nog meer verbinding, kennis en expertise. Door Breedband Tilburg en ParkNed zit het datacenter bovendien pal op de glasvezel in Waalwijk, Tilburg, Heusden en Kaatsheuvel waardoor het niet afhankelijk is van landelijke carriers. ‘Bedrijven en instellingen in de omgeving kunnen hierdoor vrijwel alles krijgen wat ze willen en betaalbaar’, aldus beiden.

< Alle thema's