Sabo Boxtel: De grootste speler

‘Onze opdrachtgevers komen voornamelijk uit Nederland, België en Duitsland. En dan met name uit de aandrijftechniek, hydraulische industrie, recycling, offshore, scheepvaart, grondverzet-, papier- en landbouwindustrie’, vertelt Johan van Beek, algemeen directeur van Sabo.


Uitgave: Maart-April 2016
Thema’s: Industrie Producties Metaalbewerking Machines

Met hun inductietechniek loopt Sabo Boxtel voorop in Nederland en is daarom door de nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award in 2015 uitgeroepen tot winnaar in de branche metaalbewerking. ‘Onze producten zijn van de hoogste kwaliteit, de supply chain is kort, onze mensen denken graag met de klant mee en kijken kritisch naar de beste oplossing voor elke vraag. Nieuwe producten worden samen met de klant ontwikkeld’, licht Johan toe.

Apparatuur
Bij Sabo staan conventionele en geavanceerde CNC-gestuurde machines. ‘Voor draaien en frezen is er een capaciteit 10 ton en een maximale lengte van 2.70 meter. We beschikken over apparatuur voor het boren van smeergaten van 6 mm doorsnede tot een lengte van 425 mm.’ De producten van Sabo variëren van zuigerstangen, assen en bussen voor graaf- en sloopmachines tot tand- en kettingwielen, aandrijfassen voor grondverzetmachines en scharnierpennen voor sloopmachines.

Van klein tot groot
Een groot deel van het productieproces is geautomatiseerd. Producten variëren in gewicht van 10 gram tot 5 ton en worden in series van 1 tot 10.000 stuks gemaakt. ‘Er is dus veel mogelijk!’

< Alle thema's