Spierings Smart Logistics: Uniek concept

Spierings Smart Logistics verzorgt de volledige supply chain en de onderdelen welke gewenst zijn door haar opdrachtgevers.


Uitgave: Maart-April 2016
Thema’s: Transport & Logistiek Logistiek Vastgoed

Klanten van Spierings bepalen zelf van welke service zij gebruik willen maken. Van één onderdeel van de logistieke keten tot een volledige supply chain die voor een klant van A tot Z kan worden uitgevoerd. ‘Iedere logistieke uitdaging, groot of klein, pakken wij met ons team van specialisten op voor u als opdrachtgever’, vertelt Frank Bruurs, algemeen directeur.

Duurste kilometers
Spierings is van oudsher een stuwadoorsbedrijf gespecialiseerd in het laden en lossen van zeecontainers. Frank: ‘Onze focus ligt op het bieden van supply chain management in combinatie met zustermaatschappij Spierings Vastgoed. Daarmee bereikt Spierings efficiency, snelheid en de gewenste kwaliteit.’ Spierings Smart Logistics werkt nauw samen met de Bossche Container Terminal (BCTN) op een toplocatie in ’s Hertogenbosch. Normaliter wordt een container na lossing op de kade bij de BCTN op wielen naar een laad- en loslocatie vervoerd. ‘Procentueel gezien zijn dit de duurste kilometers van het hele traject, maar door innovatie hebben we een slimme en efficiënte oplossing gerealiseerd, waardoor dit laatste traject niet meer nodig is. De BCTN is door deze oplossing in staat de container direct aan te dokken zonder extra kilometers. Dit scheelt aanzienlijk in kosten en ontziet het milieu. Dit is in containerland een uniek concept!’

< Alle thema's