Edwin en zijn vrouw Marloe namen het zo idyllisch in de Oisterwijkse bossen gelegen restaurant medio 2018 over. Daarmee voegden ze de daad bij het woord. Ze droomden jarenlang dezelfde droom: samen een horecabedrijf opzetten. De lef om zijn drukke baan als salesmanager in te ruilen voor een onzeker bestaan als restaurateur, betaalt zich uit. Edwin: ‘In de weekenden mogen we gasten uit het hele land begroeten. Doordeweeks ontvangen we hier ook veel zakelijke klanten voor lunches en netwerkevents.’
Boogschieten
Vergaderen kan bij Boshuys Hermitage in een aparte, sfeervolle ruimte met alle benodigde faciliteiten. Bij mooi weer vormt de binnentuin een fraai, alternatief decor. Edwin: ‘Ik weet uit eigen ervaring dat het moeilijk is om de focus te houden. Hoe langer een meeting duurt, hoe lastiger om je te blijven concentreren. Daarom bieden we speciale vergaderarrangementen aan.’ Edwin zegt het zo mooi op z’n Van Gijzens: ‘het personaliseren van een zakelijke bijeenkomst tot een event’. Edwin: ‘Vergaderen in combinatie met een ontbijt of koffie en gebak vooraf én in de pauze een stevige +wandeling of een fietstocht maken in de prachtige omgeving. Of zelfs de mogelijkheid een wedstrijdje boogschieten in te plannen. Ideaal om de zinnen te verzetten en vervolgens na een heerlijke lunch de vergadering met een fris en leeg hoofd te hervatten.’
Meesterkok
Edwin huldigt een korte, maar heldere visie. ‘Eerlijk zijn en een goede prijs-kwaliteit bieden op een keurig niveau. Onze keuze om te investeren in de keukenbrigade is bewust genomen’, benadrukt hij. ‘Het concept van de Franse keuken onder leiding van SVH meesterkok Ton van Oudheusden slaat aan. Specialiteiten van het huis zijn wild- en visgerechten en onze wijnen en bieren. We werken zoveel mogelijk met biologische en duurzame ingrediënten. Daarnaast serveren we streekproducten. Mijn passie? De rol van gastheer past mij als een op maat gemaakte handschoen. De persoonlijke omgang met reguliere én zakelijke gasten is mijn grootste drijfveer. Daar geniet ik intens van.’
Tekst: Stefan Latijnhouwers
Fotografie: Linn de Kort