Landgoed De Rosep: Je kunt het beste zelf actie ondernemen

‘Mijn favoriete plek? Dat is de bar en bij goed weer het terras, waar ik heerlijk op mijn gemak kan zitten.’ Maar ondernemer Henri Verhoeven van Landgoed De Rosep in Oisterwijk vindt het ook leuk om de zwaan te voeren die al jaren in de vijver voor het hotel zwemt. ‘Hij is nogal tam dus ik kan heel dichtbij komen.’


Uitgave: Maart-April 2020
Thema’s: Horeca Hospitality Restaurant Hotel

Vasthoudendheid is een van de kenmerken van zijn ondernemerschap. ‘Als je iets wilt, dan kun je het beste zelf actie ondernemen in plaats van jaren wachten tot anderen in beweging komen.’ Dus zorgde hij zes jaar geleden zelf voor de aanleg van glasvezel. En met een grijns: ‘Tja, en dan ben je ineens ook glasvezelboer.’ Andere bedrijven in de omgeving nemen bij hem glasvezel af. 4G is er in het Oisterwijkse buitengebied pas sinds een half jaar.

Wat niet iedereen weet
Landgoed De Rosep staat bekend als conferentieoord en als hoogstaand, want viersterrenhotel. ‘Maar wat niet iedereen weet, is dat je in ons restaurant ook gewoon terecht kunt voor lunch of à la carte diner of voor een rustmomentje tijdens een fiets- of wandeltocht door de bossen.’ Voor de deur is een grote parkeerplaats. De zeventig kamers worden de komende tijd gestript en strak en modern ingericht. De ondernemer gebruikt deze renovatie ook voor een efficiencyslag. ‘Bezuinigen op de tijd die medewerkers aan tafel bij de gasten doorbrengen, kan natuurlijk niet. Het draait bij ons om gastvrijheid en aandacht. Maar de nieuwe kamers zijn een stuk sneller schoon te maken.’ Er zullen in de toekomst zeker ook kamers bijkomen. ‘Met nog meer wellnessfaciliteiten, want de behoefte daaraan groeit, in alle leeftijdsgroepen.’

Steeds complexer
Henri en zijn zus namen het bedrijf 25 jaar geleden van hun ouders over. Discretie en het bewaken van de privacy van gasten is sindsdien steeds complexer geworden. ‘We plaatsen nooit gegevens van gasten op Facebook. Bij ons kan iedereen zichzelf zijn zonder bekeken te worden.’ Dit beleid leidt tot terugkerende gasten en dat is cruciaal in de horeca. Bij De Rosep is geen dag hetzelfde en dat is wat Henri’s werk leuk houdt. ‘Ik sta graag op de werkvloer. Het directe contact met gasten blijft leuk en boeiend.’

Tekst: Sara Terburg
Fotografie: Raldo Neven

< Alle thema's