Detaned: Flexibele vaklieden voor een stevig fundament

Als gevolg van de economische recessie zijn er veel klappen gevallen. Toch heeft dit op een bepaalde manier ook zuiverend gewerkt, aldus Matthé van Seeters en Michael Meeuwsen van Detaned Zuid. Het heeft bij ondernemers de ogen geopend dat flexibeler opereren ten aanzien van hun personeelsbestand, van groot belang is. Om zo eenvoudig te laveren in economisch moeilijke tijden en ‘kredietcrisis proof’ te werken.


Uitgave: Mei-Juni 2011
Thema’s: Arbeidsbemiddeling Personeel & Organisatie ZZP

Michael en Matthé wensten dat ze het destijds zelf anders hadden aangepakt.
Meeuwsen (36) kent als voormalig directeur/ eigenaar van een aannemersbedrijf
als geen ander het belang om voor een gezonde bedrijfstoekomst goed na te
denken over de invulling van je personeelsbestand. “Zorg waar het kan voor zoveel mogelijk flexibilisering in functies en houd de vakmensen, die jarenlang zijn opgeleid, vast. Met een minimale bezetting aan vast personeel, oftewel minimale vaste kosten, behoud je dan je slagvaardigheid en wordt de winstgevendheid verhoogd.” Van Seeters (54), die een specialistisch aannemersbedrijf runde, sluit zich hier volkomen bij aan: “De grootste valkuil in de bouw is om in goede tijden het vaste personeel steeds verder uit te breiden. Nu weet ik dat het veel voordelen biedt om via een intermediair te werken met de inzet van ZZP’ers.” Detaned bemiddelt tussen zelfstandigen zonder personeel en opdrachtgevers in de Bouw, Industrie, Techniek en Infra. Met vestigingen in Heemskerk, Rotterdam en Tilburg, heeft Detaned een landelijke dekking en werkt ze grensoverschrijdend in België. “Door onze achtergrond kijken we door dezelfde bril als onze klanten; dit komt de kwaliteit van de vaklieden ten goede. Bovendien denken we op alle fronten met hen mee om gezamenlijk een optimaal resultaat te boeken.”

De juiste persoon
Meeuwsen: “Het is een goede ontwikkeling dat veel organisaties in toenemende
mate zaken doen met ZZP’ers. Echter het zich rechtstreeks aan een ZZP’er verbinden, kan hun risicoprofi el onbedoeld verhogen. Risico dat wij als bemiddelaar kunnen wegnemen. Wij bewaken de eisen ten aanzien van wet- en regelgeving en verzorgen alle administratieve, contractuele en juridische zaken. Omdat we ons verdiepen in de klant en onze ZZP’ers kennen, is het voor ons mogelijk de juiste man op de juiste plek te laten starten, van bouwopruimer tot calculator. Desgewenst op uurtarief of op basis van aangenomen som, zodat de kosten vooraf beheersbaar worden gehouden. Een voorwaarde om weerbaar te zijn in de nu nog wankele economie en in de verderetoekomst.”

< Alle thema's