Restaurant Riddershoeve: Wij blijven zichtbaar

“Als je als ondernemer moeilijke tijden wilt overleven, moet je blijven ondernemen en investeren. Wij doen dat bijvoorbeeld in een nieuw terras en in nieuwe stoelen voor de zalen, onder het motto: in 2012 zit u goed bij Riddershoeve”, vertelt Ronald verlaan. Samen met zijn vrouw is hij eigenaar van restaurant Riddershoeve in Berkel- Enschot. Monique Verlaan zegt: “En zonder goed team ben je als ondernemer nergens. Wij werken naast en samen met onze medewerkers.” Het echtpaar is sinds 2009 eigenaar van Riddershoeve, maar werkt er al sinds 1996 samen met Monique’s vader.


Uitgave: Mei-Juni 2012
Thema’s: Restaurant

Enkele jaren geleden verlieten Monique en Ronald het familiebedrijf omdat ze meer tijd aan hun gezin wilden besteden. Ronald: “We hebben tijdelijk iets anders gedaan, maar na een paar jaar zagen we in dat we het zo slecht nog niet hadden bij Riddershoeve.” Ze keerden terug en bouwden de zakelijke activiteiten van het restaurant verder uit. “Doordat we het bedrijf verbreed hebben, konden we een aantal leidinggevenden aannemen en zij maken het mogelijk dat we andere activiteiten kunnen ontplooien.”

Veelzijdig
Riddershoeve is een restaurant voor lunch en diner, heeft een kookstudio, maar biedt ook diensten op het gebied van catering, broodjesservice én zakelijke bijeenkomsten. Monique: “We beschikken over vergaderruimten vanaf 2 tot ongeveer 120 personen en bieden ook de mogelijkheid om op te splitsen in kleinere groepen in aparte ruimtes.” Van financiële instelling tot sportvereniging, bedrijven uit de regio komen graag naar Riddershoeve. Ronald: “Dat komt omdat we arrangementen op maat bieden, met een luxe lunch of diner, of gewoon een heerlijk broodje met een kopje soep. Bovendien hebben onze vergaderruimten geen zaalachtige uitstraling, maar een prettige huiselijke sfeer. Met vaste arrangementen werken we niet: flexibiliteit is wat de markt vraagt en dus wat wij bieden.”

Mooi visitekaartje
Monique: “We laten graag live zien wat we op culinair gebied in huis hebben.” Zo zorgde het keukenteam van Riddershoeve voor het diner tijdens de BOB Borrel bij TIC The Business Growers in Tilburg. “We hebben veel complimenten gehad en dus een mooi visitekaartje afgegeven”, zegt Ronald. “Door op deze manier ons gezicht te laten zien, blijven we zichtbaar.” Monique vertelt tot besluit: “Daarnaast organiseren we in juni een High Wine en de lounge avonden en het 25-gangen diner keren terug.”

< Alle thema's