Brouwers Groenaannemers: Ongevraagd advies

Een gesprek met de directie van Brouwers Groenaannemers is allesbehalve saai. Eigenaar René Beskers (45) vormt samen met mededirecteur Ronald Kusters (35) een zonnig duo, dat het interview lardeert met grappen. Maar tegelijk uiterst serieus en vakinhoudelijk met het bedrijf bezig is.


Uitgave: Mei-Juni 2015
Thema’s: Groenvoorzieningsbedrijf Ondernemen Innovatie Ondernemen met visie Sponsoring

Of zoals Ronald zegt: ’Wij zijn bezeten van het vak. De bomen die wij planten kunnen honderden jaren blijven bestaan. In die zin beïnvloeden we de toekomst van generaties.’ Aan de website van Brouwers Groenaannemers is een bijzondere bedrijfsfilm gelinkt; Green Care Business. Het is duidelijk: we hebben te maken met een dynamisch team.

Sociaal
Behalve in het werk van ‘de inrichters van de buitenruimte’, vind je dat ook terug in het personeelsbeleid. Op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (P.S.O.) scoren ze het hoogste cijfer, omdat daar waar het kan mensen worden ingezet met een achterstand op de reguliere arbeidsmarkt. Op sociaal maatschappelijk vlak sponsoren de mannen sport, zoals HCT en Willem II, maar ook de Verbeeten Challenge.

Nauwelijks onderhoud
‘We zijn continu op zoek naar innovatieve oplossingen’, zegt Ronald. ‘In die zin geven we bedrijven ook ongevraagd advies. We bekijken de standplaats en omgeving en richten de ruimte in met groen en kleur. We kiezen voor vaste planten die sluiten. Daardoor komt er geen zonlicht tussen de planten en dus geen onkruid. Prachtig resultaat,maximaal rendement en nauwelijks onderhoud. Op die manier denken we mee met de portemonnee van de ondernemer. René: ‘Wij maken een ontwerp, zorgen voor de realisatie en doen de verzorging. Biodiversiteit zorgt voor een natuurlijke totaalbeleving. Planten brengen naast kleur en geur ook vogels, vlinders en bijen met zich mee.’

Baron 1898
Het team is creatief, bewijst wel het werk voor bijvoorbeeld de Efteling. ‘Baron 1898 is een bijzonder project om aan te werken. Ons bedrijf doet de beplanting, riolering, verharding en het hek- en grondwerk van deze nieuwe attractie’, vertelt Ronald. ‘Als we zelf ontwerpen, gaat functionaliteit altijd boven originaliteit. Het ontwerp mag best speels zijn maar moet ook op lange termijn werkbaar zijn.’ Brouwers Groenaannemers werkt voor zowel particulieren en bedrijven als voor de overheid. ‘We willen met de opdrachtgever omgaan, zoals wij ook willen dat mensen met ons omgaan. Transparant en eerlijk. Problemen worden dezelfde dag nog opgelost.’ René lacht: ‘Als echte Brabanders houden we niet van praatjes.’

< Alle thema's