Column Marion Neggers: Gratis maar niet voor niks


Uitgave: Mei-Juni 2015
Thema’s: Column Coachen Personeel & Organisatie Ondernemen

Ken je dat gevoel dat iemand je iets gratis aanbiedt en dat je direct op zoek gaat naar het addertje onder het gras? Dat je denkt dat het te mooi is om waar te zijn. Bijzonder eigenlijk dat we daardoor onszelf te kort doen. Dat we niks proberen, omdat we denken dat we aan het einde moeten betalen.

Als ik tijdens netwerkbijeenkomsten met ondernemers spreek hoor ik vaak dat ze allerlei plannen hebben, maar dat er iets is dat ze tegenhoudt om direct aan de slag te gaan. Ze blijven in hun comfortzone en stellen het beginnen nog even uit. Vaak praten ze dat uitstel goed met allerlei verhalen en excuses. Ik moet daar altijd een beetje om lachen. Als ik ondernemers daarop wijs wordt het gesprek soms ongemakkelijk. Terwijl het helemaal niet mijn bedoeling is om mensen te betrappen op belemmerend gedrag, maar ik juist wil helpen resultaten te bereiken.

Daarom lanceerden we bij That’z Why de 45 minuten gratis coachsessies. Gratis, maar niet voor niks, want 45 minuten kunnen je veel praktische inzichten geven. In de veronderstelling dat het storm zou lopen, wachtten we rustig af wat er ging gebeuren. Tot onze verbazing bleek de achterdocht sterker dan de roep om hulp. Daaruit kun je twee conclusies trekken: ondernemers klagen harder dan nodig en ondernemers weten dat ze in actie moeten komen, maar nemen liever genoegen met minder.

Zo jammer. Wij geloven dat ideeën niet voor niks ontstaan en dat het zonde is als ze op de plank blijven liggen. Misschien moeten we de oproep aanpassen: gratis coaching, alleen voor ondernemers met lef. Hoe zit het met jou? Heb jij het lef om succesvol te zijn of wint de achterdocht? Wij zijn er klaar voor en jij? Kijk op thatzwhy.nl.

Meer weten? Mailen mag altijd:
m.neggers@thatzwhy.nl.

< Alle thema's