SPANdesign en Kok Verhoeven: Dit plafond leeft

Is het een glasplaat? Kunststof? Als je bij de brasserij van restaurant Kok Verhoeven aan het Tilburgse NS-Plein binnenkomt, kijk je automatisch naar boven. Dat Spanplafond: wat een eyecatcher!


Uitgave: Mei-Juni 2019
Thema’s: Food Interieur Restaurant Samenwerking

Hans Verhoeven (eigenaar Kok Verhoeven) en Coen Reijnen (eigenaar SPANdesign) zitten gemoedelijk naast elkaar in de stijlvol heringerichte brasserij en kijken naar boven. Het plafond wordt gedomineerd door een prachtig middenstuk. Hoogglans, stijlvol. Hans: ‘Dit plafond leeft. Je ziet de buitenwereld erin weerspiegeld, auto’s rijden, mensen lopen. Zonder dat het te druk of kitscherig is.’

Stretch
Maar wat is het dan? Coen: ’Ik kan je zeggen: het is geen glasplaat. Dit doek is op maat gemaakt van polymeer stretchfolie. Dat spannen we tussen een aluminium profiel, wat je eigenlijk amper ziet. Het doek vormt zich als het ware naar dat profiel. Het mooie is dat het snel demontabel is, het voldoet aan alle normeringen, er hecht geen vuil aan en het is supersterk. Als ik erop zou gaan staan, dan zakt het een centimeter of veertig, maar het komt ook weer in de oude vorm terug. Zonder dat je er iets van ziet.’ Hans: ‘En het is supersnel gemonteerd. Als we ons plafond hadden moeten stuken, waren we langer met de verbouwing bezig geweest. En elke dag dat we gesloten zijn, kost geld natuurlijk. Daarbij hebben we nu een mooi plafond, iets aparts, onze gasten praten erover en dat is ook een pluspunt.’

Top
Coen: ‘Hans heeft gekozen voor een hoogglans wit doek, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Kleur, afdrukken erop, klein, groot, en ook een oplossing voor een betere akoestiek. We maken graag bijzondere dingen. En daar vinden Hans en ik elkaar in. Iedereen die bij Kok Verhoeven eet, weet dat het je aan niets zal ontbreken. Als je het restaurant verlaat, klopte het gewoon de hele avond. En dat is met onze plafonds hetzelfde. We stoppen niet voor het klopt. Mooi dat we dit project met elkaar tot een goed einde hebben gebracht, in vertrouwen, met een goede planning.’

Echte stad
Coen: ‘Kok Verhoeven zit wat mij betreft in de top vijf van de restaurants in Tilburg. Het is gewoon een mooie zaak met heerlijk eten. Sowieso is Tilburg steeds meer the place to be.’ Hans: ‘Absoluut! Als je kijkt wat voor ontwikkelingen Tilburg de afgelopen tien jaar heeft doorgemaakt. De Spoorzone, Piushaven, het dwaalgebied, alle evenementen. We zijn een echte stad en daar mogen we trots op zijn!’ 

Tekst: Jenneke de Roij
Fotografie: Raldo Neven

< Alle thema's