Brouwers Signmaking: Out of the box denken

Witte of grijze muren in werkomgevingen zijn passé. Wie goed voor de dag wil komen werkt met wandthematieken. Brouwers Signmaking merkt dat bedrijven en instellingen steeds meer aandacht schenken aan deze vorm van binnendecoratie ofwel interieur signing.


Uitgave: Maart-April 2012
Thema’s: Interieur Design

Natuurlijk kennen we allemaal de belettering van ramen. Zoals kleurrijke bloemen bij de bloemenwinkel of smakelijk uitziende broodjes bij de bakkerij. Joris Brouwers (43) kijkt verder en speelt in op een trend die zich steeds meer richting de wereld van binnendecoratie beweegt. “Om meer uit een werkomgeving te halen kiezen bedrijven en instellingen er veel vaker voor om gebruik te maken van interieur signing”, zegt de algemeen directeur. “Dat is een moderne manier om te communiceren via beeld en thematiek. Ook binnen de horeca en zorginstellingen zijn deze full colour prints populair. Je ziet dat kleinere bedrijven deze trend ook oppikken omdat het leuk en betaalbaar is.  Ondernemers willen hun relaties vandaag de dag meer meegeven dan alleen een verhaal, namelijk een sfeer. Eentje die de identiteit van het bedrijf onderstreept.” Zo maakte Brouwers Signmaking onder meer full colour behang voor verschillende ruimtes van Club Pellikaan Tilburg en voor het Breda’s Museum.

Communicatie
Toch komen de meeste van zijn klanten uit de leisure branche, waaronder pretparken, campings, golfbanen en sportscholen. “Deze branche maakt veel gebruik van onze  technieken om met de buitenwereld te communiceren”, weet Brouwers. “Communiceren doe je anno nu met al je zintuigen. En het oog van de klant wil ook wat. Wie bijvoorbeeld vanuit zijn ambacht nostalgie wil benadrukken in zijn werkruimte, showroom of winkel, kiest voor een nostalgische print die naar vroeger verwijst en die een of meerdere wanden bestrijkt. Hetzelfde geldt voor natuurelementen en landschappen. Of sport en welzijn. In alle branches zijn er associaties waar ondernemers hun klanten graag mee confronteren omdat ze een bijdrage leveren aan de profilering van hun bedrijf.”

pag 30 Brouwers Signmaking
Initiatiefrijk

In mei bestaat Brouwers Signmaking 20 jaar. Het was Joris Brouwers zelf die op zijn 23e in z’n eentje een graveerbedrijfje begon dat uitgroeide tot het huidige dynamische bedrijf. De signs zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden geproduceerd met het oog op  duurzaamheid. Tot de klanten mag dit bedrijf o.a. De Efteling, Libéma, Safaripark Beekse Bergen en de gemeente Tilburg rekenen. “Maar de concurrentie is groot, dus je moet als ondernemer met eigen initiatieven komen en meer zelf de boer op”, ervaart Brouwers. “Gelukkig ben ik van nature een netwerker die daar graag tijd in steekt. Ik investeer in mijn zakelijke contacten. Maar er zijn ongeveer vierduizend soortgelijke bedrijven in ons land. Die worden echter voor 60% gerund door eenpitters die gelukkig tot onze potentiële klanten behoren. Daarbij onderscheiden wij ons sterk door het veelzijdige aanbod.”

Houten wegbewijzering
Veelzijdig zijn ze zeker, want Brouwers Signmaking levert naast de traditionele binnen- en buitenreclame ook spandoeken, vlaggen, posters, belettering en graveerwerk. Ook het stukje creativiteit wordt door Joris en zijn medewerkers zo origineel mogelijk ingevuld. Op de deuren bij Club Pellikaan Tilburg prijken plexiglas bewegbewijzeringbordjes die het team van Brouwers Signmaking zelf bedacht. En het was Bosrijk Efteling dat hun idee van bewegbewijzering op (eiken)hout onmiddellijk omarmde. Ook wakkert dit ontwerp de interesse van Landal GreenParks aan. “Wij denken out of the box”, stelt Brouwers. “Dat doen wij aan de hand van jarenlange kennis en ervaring. Daarom zijn we ook sterk in het geven van advies. Ideeën moeten niet alleen technisch uitvoerbaar zijn, maar ook vertalen wat de onderneming wil uitdragen.”

Eyeopener
Brouwers Signmaking denkt met de klant mee, ontzorgt en voert alle opdrachten van signmaking uit die zij van o.a. reclamebureaus krijgen aangeleverd. Daarnaast wordt door het team steeds meer met interieurarchitecten samengewerkt en worden verschillende technieken en materialen besproken die sfeerbeleving kunnen maximaliseren. Brouwers: “Wij merken dat wij hierin een inspirerende factor zijn, een eyeopener. Waar de  interieurarchitect zich vooral bezighoudt met vorm, bieden wij een toegevoegde waarde op het vlak van kennis en ervaring met printing. Ook op het gebied van graveren en beletteren zijn wij breed georiënteerd. Een breed productieapparaat behoort tot onze kracht.”

China en Oost-Europa
De full colour markt groeit. Zag men zes jaar geleden hoogstens één klein full colour doek of rolscherm bij een bedrijf hangen, tegenwoordig ademen complete hallen en zalen sfeerbeleving uit op naadloze prints van maar liefst enkele vierkante meters. Maar ook het buitenland is binnen deze markt sterk actief. Brouwers: “China en producerende landen uit Oost-Europa leveren het product goedkoper. Deze ontwikkeling is niet meer te stoppen, zelfs wij maken daar gebruik van. Enerzijds kun je dit als een bedreiging zien en dat doen wij deels ook. Maar aan de andere kant hebben zij het nadeel dat bestellingen om een veel langere levertijd vragen. En veel klanten willen niet weken op hun product wachten. Bij ons hoeft dat ook niet. Wij leveren snel en actiematig omdat wij daarvoor alle apparatuur en benodigdheden zelf in huis hebben. Dus richten we ons vooral op onze eigen directe omgeving waar zich veel potentiële klanten bevinden.”

< Alle thema's