Van der Meijs Interieurs: Klant moet zich welkom voelen

Begin december begint Van der Meijs Interieurs met een ingrijpende verbouwing, waarbij de showroom met 1.200 m² wordt uitgebreid. Straks krijgt de klant meer van de collectie te zien en valt er tijdens een bezoek nog meer te beleven. De nieuwe showroom laat ook kantoorwerkplekken zien.


Uitgave: Nov-Dec 2011
Thema’s: Interieur Kantoorinrichting

Vier jaar rijpte het plan voor de verbouwing in het hoofd van Bart van der Meijs (43), die zes jaar geleden het bedrijf van zijn ouders overnam. Volgende maand is het zover. “Na de verbouwing klopt het pand helemaal. We gaan aan de oostkant uitbreiden en een mooie glazen pui neerzetten. Dat wordt twee keer 600 m², dus 1.200 m² erbij.” De designmeubelzaak van Van der Meijs is nu al groot met 1.600 m² winkeloppervlak. Toch is de uitbreiding noodzakelijk, vindt Van der Meijs. “Onze collecties hebben meer ruimte nodig. We voeren veel merken, in drie segmenten: modern Italiaans (B&B, Flexform, MDF Italia, Knoll Int., Cassina), tijdloos modern (Vitra, Leolux, Rolf Benz, Walter Knoll) en stoer landelijk: (Label, Linteloo, Gelderland, Van Rossum). We gaan straks met minder leveranciers werken, maar willen wel dieper in hun collectie duiken. En de collecties ook ruimtelijk op kunnen stellen.”

Binnenhuisarchitecten
In de nieuwbouw wordt veel geïnvesteerd in een nieuwe stalenruimte. De glazen pui zorgt voor het ideale natuurlijke licht om de stalen van gordijnen of bekleding te kunnen beoordelen. “Ook voor binnenhuisarchitecten is dat belangrijk. We willen graag meer met hen samenwerken. Binnenhuisarchitecten kunnen onze showroom ook als die van hen gebruiken. Wij kunnen de architect dan weer assisteren en zorgen voor levering en service.” In de nieuwbouw komt een lift en een mooie keuken, waarin op zaterdag en zondag kooksessies gegeven kunnen worden. Dit past in Bart van der Meijs’ visie van het nieuwe winkelen, waarbij de klant het winkelen als een belevenis ervaart. Dit begint bij binnenkomst met een vriendelijke, gastvrije ontvangst. “De klant moet zich welkom voelen. En de koffie moet goed zijn. Dus geen bakje uit de automaat; we maken zelf een lekkere kop cappuccino, espresso of koffie.”

Ontzorgen
“We onderscheiden twee soorten klanten”, vertelt Bart. “De klant die koopt via internet en de klant die door ons geholpen wil worden. Die laatste wil ook echt helemaal ontzorgd worden. We luisteren naar zijn wensen en kunnen het helemaal compleet uitvoeren: naast de meubels ook woningstoffering. Bovendien zijn we erg sterk in verlichting: van het opstellen van een lichtplan tot het ophangen van de verlichting zelf.” Ook het maken van 2D en 3D tekeningen behoort tot de service. Zo kunnen de klanten zich een beeld vormen van de nieuwe inrichting. Bart: “Als het nodig is, kunnen we op de tekening al een muurtje verzetten. Of we tekenen keukenopstellingen. Jammer genoeg komen de klanten hier vaak te laat. Dan is de keuken al gekocht en zijn de lichtpunten al bepaald. Mensen zien de meubels vaak als iets wat pas na de verbouwing ingevuld moet worden. Wij hebben liever dat ze eerder bij ons komen. Daarom werken we graag samen met binnenhuisarchitecten. Die zijn er vaak wel eerder bij.”

pag 7 Meijs pand
Webshop

Naast deze persoonlijk service kiezen mensen ook voor snel en zakelijk. Daarom is Van der Meijs een half jaar geleden begonnen met een webshop: www.designmeubelsonline.nl. Bart: “We merken dat daar goed op verkocht wordt. Ik sta er zelf van te kijken dat mensen een design stoel uitkiezen, de stof bepalen en via internet bestellen, zonder die eerst in het echt te willen zien.” Van der Meijs gelooft in zijn formule. “We kunnen twee compleet verschillende markten bedienen. Sommige klanten willen geen koffie of persoonlijke benadering. Maar we halen ook veel mensen binnen die deze ontvangst juist wel op prijs stellen. Bovendien trekt de site ook klanten naar de winkel: ze zien de site, vinden hem goed en stappen daarna toch in de auto om in de winkel te komen kijken.”

Werkplek
Van der Meijs Interieurs kent in de klantenkring veel ondernemers. “Ze zijn veel aan het werk, daarom willen ze het ook op de werkplek gezellig hebben. We krijgen steeds vaker de vraag om de werkplek wat huiselijker te maken. Dat kunnen wij beter dan de projectinrichters. We leveren op kleine schaal kantoorstoelen en bureaus; je moet vooral denken aan de inrichting van ontvangstruimtes, directiekantoren, kantoren van advocaten en notarissen, vergaderruimtes. Ook reclamebedrijven kiezen vaak voor een wat hippere inrichting.” Deze ondernemers hechten belang aan de uitstraling van het bedrijf en aan een prettige werkplek voor het personeel. “Een conferentieruimte hoef je niet zo zakelijk te maken. In een vergaderruimte mag gerust een heel stoere tafel staan met wat moderne stoelen en decoratieve verlichting. Een tafel van een stoere houtsoort, die je thuis ook zou kunnen hebben. Dat werkt toch lekker?” Van der Meijs heeft al een aantal bedrijven ingericht, zoals Daedalus, Elho, Raimond Weenink Bedrijfsmakelaars, Anno 99 en SPM Shoes. Bart van der Meijs: “Als in oktober 2012 de verbouwing is afgerond, zullen we ook zeker ruimte vrijmaken om in onze showroom enkele kantoorwerkplekken te laten zien.”

< Alle thema's