Feestlift Producties: Met warmte kun je ijs smelten

Leden van Regio Business kennen mij misschien van de BOB Borrels die ik presenteer. Of van interviews die ik sinds kort voor dit blad doe. Naast schrijven en presenteren zijn zingen, entertainen en theater maken mijn core business - Henrike Brouwer.


Uitgave: Nov-Dec 2012
Thema’s: Evenementen

Als ik vertel wat ik voor de kost doe, vragen mensen vaak eerst of ze me kennen van TV. Men beseft vaak niet dat er een grote groep bestaat die een prima boterham verdient met een creatief beroep, zonder op TV te komen. Ik werk samen met professionele muzikanten, vuurvreters, goochelaars, entertainers en acteurs. Allemaal vakmensen, geen van allen beroemd. Ik heb me pas sinds dit jaar helemaal toegelegd op het freelancen. De schijnbare zekerheid van min of meer vaste werkgevers, zoals themarestaurants, heb ik durven loslaten. Ik race nu van Purmerend tot aan Roermond en vind het heerlijk.

Tweede natuur
Een van mijn leukste talenten is goed te kunnen observeren en dat snel omzetten in tekst. Wat me veel gevraagd wordt, is undercover langskomen op een bedrijfsfeest. Ik word voorgesteld als een nieuw personeelslid dat alvast sfeer komt proeven. Ik zie er bijzonder uit maar net niet té en klets met jan en alleman. Vervolgens ga ik stiekem weg om over het gebodene een act te schrijven. Na een uurtje keer ik als diva terug om de feestgangers te verrassen met een grappige conference plus een prachtig lied over henzelf. Succes verzekerd! Als ik daarna nog een feestje bouw, door ieders favoriete liedje te zingen, gaat het dak eraf. Zingen is mijn tweede natuur, ik treed al op voor publiek sinds mijn 13e. Ervaring met festivalbands, bruiloften- en partijenorkestjes, op Centerparcs, de Efteling en allerlei soorten themafeesten zorgde voor een onuitputtelijk repertoire. Van Queen via Aretha Franklin, langs Jaques Brel tot Corry Konings, laten we maar zeggen. Mijn muziekhart klopt vooral voor jazz, soul en blues. En ik heb veel optreeduren. Het praten voor publiek gaat me minstens zo makkelijk af als het kletsen met mijn buurvrouw. Vraag je me 'Wat is je roeping?' dan zou ik zeggen: ijs breken tussen mensen. Of liever; ijs smelten. Met een beetje warmte een groepsgevoel creëren. Want eigenlijk is de wereld mooi en zijn de mensen lief. Je moet alleen niet zo bang zijn om je masker te laten vallen.

< Alle thema's