Willem II en Bonheur Horeca Groep: BOB Kerstborrel 2016

Het is inmiddels een begrip aan het worden, de BOB Kerstborrel van Willem II en Bonheur Horeca Groep. Jordens Peters (29), aanvoerder van Willem II, heeft er zin in: ‘Nieuwsgierig als ik ben, vind ik het altijd leuk om aanwezig te zijn en een praatje te maken met verschillende mensen.’


Uitgave: Nov-Dec 2016
Thema’s: Evenementen Entertainment Businessevent

Jordens kijkt sowieso uit naar de kerstperiode: ‘Winterstop, een dag of tien vrij. Dan heb ik meer tijd voor mijn sociale contacten, voor familie en vrienden. De kerstdagen breng ik door zoals het overgrote deel van Nederland dat doet volgens mij. Eén dag bij mijn ouders, de andere bij mijn schoonouders. Bij mijn familie maakt iedereen een gerecht en ik ben meestal degene thuis die die taak op zich neemt. Ik kan prima een recept volgen en mijn paddenstoelen-risotto van vorig jaar was erg lekker, al zeg ik het zelf.’

Acht gangen

Ook Tim Wijdemans (31), directeur van Bonheur Horeca Groep, loopt warm voor de kerst: ‘Ik ben eigenlijk geen man van tradities, maar de kerst breng ik altijd door met mijn (schoon)familie. We koken uitgebreid, een gangetje of acht is niet ongebruikelijk en de mix tussen traditioneel en eigentijds is de standaard. We zitten dit jaar met vijftien-en-een-half aan tafel, want mijn vrouw is zwanger! De kerst staat voor mij voor gezelligheid en rust. Het samenzijn met mensen die belangrijk voor me zijn, geeft mij in de alledaagse hectiek het ultieme kerstgevoel.’

Match

Bonheur Horeca Groep en Willem II zijn een match, dat staat buiten kijf. En bij de kerstborrel komt alles perfect samen. Een bijzondere locatie, thematische aankleding en het allerbelangrijkste: veel ondernemers die de verbinding met elkaar zoeken. Tim: ‘Netwerken - ontmoeten - doen we tegenwoordig 24/7. Als we willen, zijn we iedere dag onderweg. Er wordt zoveel georganiseerd. Des te specialer is het dat deze BOB Kerstborrel zo goed bezocht wordt. Het jaargetijde, de locatie en de sfeer wordt door iedereen omarmd en dat maakt deze kersteditie zo anders!’

Drie punten

Jordens Peters kijkt uit naar de kerst, maar is ook weer blij als het voorbij is. ‘Eigenlijk eet je op die dagen maar één keer, maar wel heel lang. De dag erna voel ik altijd de drang om te bewegen. Dan wil ik sporten, alsof ik mijn lijf moet resetten.’ Tim ziet de overeenkomsten tussen voetbal en horeca: ‘Je gaat voor het hoogst haalbare. In het voetbal is dat drie punten en in de horeca een mooie recensie of een herhaalbezoek. Het vergt ambitie en de wil om te presteren. In het voetbal zijn fans heel gewoon, dat willen we in de horeca ook.’ En ja, Tim heeft zelf ook gevoetbald. Lachend: ‘Als kind wilde ik natuurlijk prof worden. De aspiraties had ik wel, het talent helaas niet!’

Jongensdroom

Om te presteren moet je lef hebben. Dingen anders durven doen dan anderen. Tim is sinds anderhalf jaar directeur van Bonheur Horeca Groep. Met een trotse glinstering in zijn ogen vertelt hij over ‘zijn’ bedrijf: ‘Toen ik geboren werd, kocht Patrick Verbunt Auberge du Bonheur en dit jaar vieren we de dertigste verjaardag.’ Tim werkt al bijna tien jaar bij Bonheur, waarvan acht jaar in het stadion. ‘Begonnen als partymanager en doorgegroeid tot directeur, een jongensdroom. De organisatie is klaar voor de toekomst, de kracht van het bedrijf is dat het zich continu aanpast aan de omgeving en dat gaat vaak bijna onbewust. Ik ben trots op de mensen die bij Bonheur werken. We stimuleren elkaar om wat extra’s te doen voor een gast, een leverancier, een collega, wie dan ook. Dat is ‘een lief klein gebaar’, een initiatief dat vanuit de medewerkers is ontstaan. Het zit vaak in kleine dingen, wanneer het regent de gast met een paraplu naar de auto begeleiden, een rondleiding in het stadion, een foto op het veld en zelfs het wisselen van een lekke autoband. Lieve kleine gebaren kun je overal maken. We creëren ruimte om ideeën te ontplooien en van elkaar te leren. Bij Bonheur doet iedereen op alle locaties mee. Er is plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en we bieden volop ontwikkelingsmogelijkheden.’ 

Nog even knallen
Het is nog even aanpoten tot het einde van het jaar. Jordens: ‘Tot een dag of drie, vier voor kerst ben ik nog druk met voetbal bezig. En dan gaat de rem er even op. Het is fijn om tijd te hebben voor mijn familie en vrienden. Ik hou van gezelligheid. En om die reden ga ik zeker naar de BOB Kerstborrel toe. Dat typische Tilburgse sfeertje, lekker ouwehoeren, daar hou ik wel van.’ Tim: ‘De decembermaand is druk, kerstdiners en borrels vinden plaats in het stadion en ook dit jaar in een geweldige kerstambiance! Vorig jaar was een succes en ook nu hebben we een verrassende invulling.’

Tekst: Jenneke de Roij
Fotografie: Linn de Kort

< Alle thema's