Blickle Wielen: Waar ik ben geen half werk

Hij is als eerste op de zaak en gaat als laatste naar huis. Zijn drive is ongekend. ‘Als directeur wil ik een voorbeeld voor mijn medewerkers zijn’, zegt Jurgen Tooten (54) van Blickle Wielen. ‘Ik zorg er ook voor dat ik meer omzet maak dan mijn salesmanager. Gedreven? Absoluut. Maar ook een stukje eergevoel.’


Uitgave: Nov-Dec 2022
Thema’s: Maakindustrie Made in Brabant Techniek

De geboren en getogen Tilburger zit sinds elf jaar dagelijks al om half zeven in de auto, op weg naar Houten. Daar bevindt zich de Nederlandse vestiging van het Duitse Blickle, ontwikkelaar en fabrikant van transport- en industriewielen voor apparaten, industrieelgebruik en voor zwaarlasttoepassingen. Het familiebedrijf uit Rosenfeld bestaat volgend jaar 70 jaar.

De drie wensen

Jurgen wist al vroeg wat hij nodig had om happy te zijn in zijn werk. ‘Ik ben vrij fanatiek’, gaat de managing director verder. ‘Altijd geweest. Ik moet energie krijgen van mooie projecten. Aan het begin van mijn carrière had ik drie wensen voor mezelf geformuleerd: bij een familiebedrijf werken, achter het product kunnen staan en de ruimte krijgen om de onderneming te runnen alsof het mijn eigen bedrijf is.’ Blickle was een schot in de roos. Jurgen voelt zich er helemaal thuis.

Weten wat je hebt

Met vallen en opstaan groeide hij naar de man die hij nu is met veel gevoel voor verantwoordelijkheid en loyaliteit. Eerlijk en transparant zakendoen, daar hecht hij veel waarde aan. Zijn vader, die een kapperszaak op de Hasseltstraat in Tilburg runde, zei wel eens: als je een fijne werkgever hebt, droom dan niet per se van een eigen onderneming. Jurgen: ‘Ik heb inderdaad geen eigen onderneming, maar ben wél eigen baas. Dit schenkt me de vrijheid om het beste uit mezelf en mijn team te halen’.

Door een ringetje

Logisch dat de familie Blickle maar wat blij is met deze Brabander. Al jaren achtereen krijgt hij bij budget- en eindejaargesprekken, zoals hij zelf zegt, ‘een fl inke schouderklop’. Vanwege de goede resultaten, constante groei en een boekhouding om door een ringetje te halen. ‘Dat krijg je als je mij alle vertrouwen en ruimte geeft’, zegt Jurgen tevreden. ‘Bij mij vind je geen half werk. Je doet iets goed of je doet het niet

TEKST JEANETTE VAN HAASEN
FOTOGRAFIE JULES VAN IPEREN

< Alle thema's