HEBB-Groep: Transparantie is zo gek nog niet

Hij heeft zijn boerderij eigenhandig verbouwd en is net klaar met het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Van bouwen weet hij dus alles af, maar ook van ‘gedoe op de bouwplaats’. Het nieuwe concept is nog pril, maar naar verwachting baanbrekend. ‘Scheelt kapitalen en veel discussie’, zegt Hans Brouwer (64) van HEBB-Groep.


Uitgave: Nov-Dec 2023
Thema’s: Made in Brabant Maakindustrie Ingenieursbureau

‘Het Veccins data concept heeft betrekking op gebouwgebonden installaties’, introduceert de werktuigbouwkundige dit bijzondere idee, ‘En biedt klanten veel voordelen.’

 

Drastisch kleinere faalfactor
Zoals gebruikelijk bepaalt ‘een programma van eisen’ wat voor installaties je in een gebouw nodig hebt, bijvoorbeeld voor klimaatbeheersing, verlichting en sanitair. HEBB-Groep werkt hierin echter, op elektrotechnisch en werktuigbouwkundig gebied, generiek en de systemen per ruimte uit. Ze kijkt naar montagemethode, positie en locatie en komt zo tot een unitprijs. ‘Dit maakt alle berekeningen ten aanzien van materiaal, tijdsplanning en budgetbewaking inzichtelijk’, legt Hans enthousiast uit. ‘Installateurs die stoeien over prijzen en elkaar in de weg lopen, behoren tot het verleden. Ook de faalfactor in de bouw wordt zo drastisch gereduceerd.’

 

Gedreven club
HEBB-Groep is een installatietechnisch tekenbureau, opgericht in 2021, met acht medewerkers. Haar klanten zijn voornamelijk installateurs. Het is een jong bedrijf dat mensen de ruimte geeft zich te ontwikkelen. Hans (algemeen directeur), Frits van Enk (technisch directeur) en het Turkse bedrijf ESC Engineering zijn de eigenaren. Bedrijfsleider en spin in het web is George Woodley. ‘HEBB-Groep is een mooie, gedreven club’, zegt Hans, die veel ervaring heeft als organisatieadviseur en momenteel intern de nodige structuur aanbrengt. De pensioenregeling is net rond en straks tovert hij arbeidscontracten van veertien pagina’s dik om tot één A4-tje. ‘Transparantie is zo gek nog niet’, glimlacht hij. Dat is ook precies wat het Veccins data concept biedt: transparantie.

 

200 engineers
HEBB-Groep kan met de 200 engineers van ESC Engineering ook megaprojecten aan. ‘We dienen als goed voorportaal en communicatiekanaal voor en naar Turkije’, aldus Hans. ‘Bij ESC werken veel Nederlandse Turken. Zij spreken de Nederlandse taal en kennen alle technische termen.’ Goed bekeken daarzo. HEBB-Groep weet precies hoe de markt te bedienen.

 

TEKST JEANETTE VAN HAASEN
FOTOGRAFIE CAMIEL DONDERS

< Alle thema's