Landgoed de Rosep: Ongedwongen klasse

Wie De Rosep niet kent als mooie feestlocatie of vergaderaccommodatie, kent het wellicht van de competitie om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje of van het jaarlijkse wijnfeest. In het decor van de Oisterwijkse bossen en vennen, herbergt dit landgoed, dat al bijna 25 jaar in handen is van de familie Verhoeven, vele mogelijkheden.


Uitgave: Okt-Nov 2010
Thema’s: Horeca Hotel

Zichtbaar trots vertelt Henri Verhoeven over De Rosep: 'Mijn vader, van origine aannemer, kocht in 1986 Landgoed De Rosep. Het pand dat hij in zijn beginjaren deels zelf opgetrokken had, is door hem uitgebouwd tot een wijd en zijd vermaard 4-sterrenhotel en -restaurant. Mijn vader bleek een groot horecahart te hebben. Via afwashulp, ober en een horecaopleiding groeide ook ik op tot eindverantwoordelijke.' Henri ging het hotel samen met zijn zus Ingrid runnen en trad in de voetsporen van zijn jong overleden vader. En niet zonder succes. 'We zijn een stabiel en sterk bedrijf, wat onze kracht is. We zijn geen onderdeel van een grote keten, wat ons vrijheid van ondernemen geeft. We kunnen efficiënt en flexibel schakelen. De communicatielijnen zijn kort en helder.' Op de vraag waarin dit succes schuilt, lijkt het antwoord lastig. 'Voor ons is het hoge serviceniveau zo gewoon dat ik niet besef dat we mogelijk afwijken van een gemiddelde norm. Maar dat we dagelijks aan de hand van onze evaluaties bijsturen en direct actie ondernemen, zal zeker bijdragen aan de goede kwaliteit.'

(H)eerlijk, puur en vers eten
'Wij zijn breed in de markt gezet. We voldoen aan de strengste technische vereisten voor vergaderen en zijn daarvoor gekwalificeerd met vier vergaderkamers. Daarnaast bieden we ruimten voor een intieme party of grootse bruiloft. Er zijn luxueuze hotelkamers en alle denkbare faciliteiten aanwezig, van tennisbaan tot een wellness center. Het restaurant staat synoniem voor duidelijke gerechten op hoog niveau, gemaakt van eerlijke en biologische streekproducten.' Verhoeven, die tijdens het jaarlijks wijnfeest benoemd is tot eerste Ambassadeur van Preuillac, verwacht traditiegetrouw op de derde donderdag in november veel genodigden te ontvangen op zijn landgoed. Ook vindt deze winter voor de vijftiende keer de populaire wedstrijd om het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje plaats. 'De afwisseling van legio activiteiten en gasten, van passanten tot bekende voetbalteams, geeft me veel energie', aldus Verhoeven die nu, net als zijn vader, uitgerust is met een echt horecahart! 

< Alle thema's