De boven- en benedenzaal van Het Patronaat kunnen afzonderlijk, maar ook samen worden ingezet. Dit maakt Het Patronaat geschikt voor grotere (tot 750 personen) en kleinere gezelschappen. Esther Klazen, marketing & sales van Het Patronaat: 'Steeds vaker zie je dat de gasten van een bruiloft of congres afkomstig zijn uit alle delen van de wereld. Dan is het aantrekkelijk om de hele dag in te vullen op één locatie. Met twee verdiepingen van elk 200 m2 kunnen we in Het Patronaat alles regelen: een presentatie, receptie, feest, lunch, diner, vergadering, congres of trouwerij. Elke sfeer is mogelijk. Bovendien verzorgen we de volledige catering zelf en voor elke portemonnee.'
Karakter
In de benedenzaal hebben de schoolbankjes plaatsgemaakt voor een sfeervol interieur dat teruggrijpt naar de jaren dertig van de vorige eeuw. De hoge plafonds, de grote ramen met hun bijzondere lichtinval en het moderne kleurgebruik bezorgen de ruimte een bijzonder, maar ook eigentijds karakter. Via het oorspronkelijke granieten trappenhuis bereikt de bezoeker de bovenverdieping. De Rooms Katholieke sfeer is er nog voelbaar. Maar ook hier zorgen de lichte vloer en heldere kleuren weer voor een touch van deze tijd. Lennard Beumer, samen met Bart van der Wel directeur/eigenaar van Het Patronaat: 'De technische faciliteiten en het podium maken de bovenzaal bijzonder geschikt voor presentaties, terwijl de sfeer ook passend is voor feesten met entertainment.'
BOB Borrel
Rondom Het Patronaat wordt op dit moment nog hard aan de weg gewerkt. Het Veemarktkwartier heeft bij de gemeente alle aandacht. Klazen: 'Het ‘grijs en het groen’ wordt helemaal opnieuw aangelegd. De Tivoli-garage wordt uitgebreid met vijf etages. En als de doorbraak naar de Heuvelring ook doorgaat, ligt dit bijzondere rijksmonument opeens op een steenworp afstand van het Tilburgse centrum, het station en een royale parkeergarage.' De eerste boekingen zijn inmiddels binnen. En voor de zakelijke markt opent Het Patronaat haar deuren op 18 november tijdens de BOB Borrel. Beumer: 'Wij zorgen voor bubbels, onweerstaanbare hapjes en amusement. En verder zal iedereen het zelf ervaren: het pand maakt de sfeer.'