Hotel Guldenberg: Vergaderen en ontspannen

Inspiratie opdoen tijdens een flinke wandeling door het bos, heerlijk tot rust komen tijdens een yogasessie, je collega’s beter leren kennen door middel van een GPS-tocht, genieten van een heerlijk diner of ontspannen in de sauna- en fitnessruimte. Dit en meer is mogelijk in hotel Guldenberg te Helvoirt. Omringd door een 21 hectare groene omgeving is deze locatie voor zowel business als leisure een prachtige plek om te vertoeven.


Uitgave: Sept-Okt 2011
Thema’s: Hotel Conferentieoord Leisure

Guldenberg ligt fraai gesitueerd tegen de Loonse en Drunense Duinen en is gunstig gelegen tussen ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Een prima uitvalsbasis voor een vergadering, cursus of teambuildingsactiviteit. “Onze vergaderzalen bieden ruimte aan 2 tot 200 mensen en zijn voorzien van moderne faciliteiten zoals gratis vast en draadloos internet, digitale borden, een glasvezelnetwerk en airco. Grootste pluspunt is natuurlijk het mooie uitzicht op ons eigen bos”, vertelt directeur Jan Witmer (43). “Guldenberg draagt het ‘Green Key’ certificaat. ‘Van nature gastvrij!’ is ons motto.”

Verbreding
Guldenberg is zich de afgelopen jaren meer gaan richten op de leisuremarkt. “We hebben een prachtige locatie en alle benodigde faciliteiten in huis, dus zou het zonde zijn om die niet optimaal te benutten. Daarom zijn we in het toeristisch seizoen zeven dagen in de week geopend. Sinds 2009 hebben we een horeca-bestemming, dat biedt perspectief.” Verbreding van het concept is nodig, omdat het aantal boekingen van de zakelijke markt terugloopt. Een tendens die landelijk is. Witmer: “Wij merken nog steeds de gevolgen van de recessie. Het zakelijk verblijf is vaak korter en minder frequent. Een andere reden voor de terugloop is dat er tegenwoordig veel vergaderingen en cursussen via internet gaan of ‘in company’ plaatsvinden.”

Kantoorruimten te huur
Voor Witmer de uitdaging om op een andere manier inkomsten te genereren. “De recessie ervaar ik zeker ook als een kans, want dit maakt je als ondernemer alleen maar creatiever.” Zo verhuurt Guldenberg sinds kort een tiental kantoorruimten, alle met uitzicht op de natuur. Ze zijn voorzien van een moderne inrichting, receptie- en kopieerservice, gratis wifi en parkeergelegenheid. “We verhuren de flexibele werkplekken per dag, zonder de verplichting van een langdurige huurovereenkomst of opzegtermijn. Echt iets voor startende jonge ondernemers.” Ook herbergt Guldenberg een VVV- agentschap en biedt Guldenberg in samenwerking met externe partners diverse arrangementen aan: van wandelen fietstochten tot survivalgames en beautybehandelingen. Guldenberg is volgens Witmer meer dan een conferentiehotel: “Het is een complete beleving. Iedereen kan hier rust, stilte en schoonheid ervaren en dat alles binnen een persoonlijke, pure en gemoedelijke sfeer.”

< Alle thema's