Witlox Van den Boomen: Ons hart ligt in Tilburg

De adviseurs van Witlox Van den Boomen en VDB Advocaten Notarissen (die een strategische alliantie vormen) staan op scherp om hun multidisciplinaire dienstverlening aan te bieden aan het Tilburgse bedrijfsleven. Met hun visie op de maatschappelijke vergrijzing en de ruime kennis van familiebedrijven bepalen zij samen de koers van de Tilburgse vestiging.


Uitgave: Sept-Okt 2011
Thema’s: Accountancy Adviesbureau Belastingadvies Juridisch advies

Met vestigingen in Rosmalen, Tilburg en Waalre bevinden veel klanten van Witlox Van den Boomen zich in Zuid-Nederland en met name in deze Brabantse driehoek. In de afgelopen 60 jaar is Witlox Van den Boomen uitgegroeid tot een sterke adviesorganisatie. Witlox Van den Boomen adviseert over de volle breedte op het gebied van accountancy, fiscale, juridische en HR-vraagstukken. Voor Witlox Van den Boomen biedt Tilburg enorme groeimogelijkheden. “Veel grote adviesorganisaties zijn weggetrokken naar de grotere steden in ons land”, zegt Niels Govers (38). “Dit geeft ons de mogelijkheid om onszelf nog steviger in de markt te profileren. Wij tellen momenteel 45 collega’s in Tilburg en kunnen gebruikmaken van de gespecialiseerde diensten van meer dan 300 collega’s in de totale organisatie. Daarmee kunnen wij voor onze klanten echte toegevoegde waarde bieden.”

Brabant
“Daarnaast richten wij ons vooral op familiebedrijven”, vult Remi van Liempd (39) aan. “En die zijn vooral in en rond Tilburg veel te vinden. Een aantal van die mooie familiebedrijven mogen wij dan ook met trots tot onze klanten rekenen. Ondernemers vinden het belangrijk dat wij in Tilburg blijven. Zelf zijn wij al 15 jaar betrokken bij deze organisatie. Wij wonen en werken met veel plezier in dit Brabantse gebied. Ons hart ligt hier.”

Strategische alliantie
Witlox Van den Boomen onderhoudt een strategische alliantie met VDB Advocaten Notarissen. Omwille van beroepsregels zijn dat twee gescheiden organisaties, maar wel met één denkwijze en gezamenlijke aanpak. Deze multidisciplinaire werkwijze maakt van Witlox Van den Boomen een belangrijke speler in de markt. “De klant hoeft juridisch advies en begeleiding niet meer elders te zoeken. Hij kan daarvoor bij ons terecht, met de zekerheid dat alle activiteiten in onze organisatie op elkaar zijn afgestemd en dat ze vanuit dezelfde bedrijfsvisie zijn ontwikkeld”, legt Van Liempd uit. “Die gewenste advocaat of notaris zit dichtbij, waardoor wij elkaar snel weten te vinden. De efficiency wordt op deze manier vergroot en de kosten voor de klanten blijven door de korte lijnen beperkt.”

pag 7 Witlox
Inlevingsvermogen

Niels en Remi zijn zich ervan bewust dat de klant van nu uit een ander hout is gesneden dan die van tien jaar geleden. “Hij is mondiger en heeft meer kennis van zaken door onder meer het internet”, stelt Govers. “De klant weet wat hij wil en wenst concreet en helder advies. Dat vereist van onze kant nog meer inlevingsvermogen en betrokkenheid. Daarom onderhouden wij nauwe contacten met onze klanten. Daar hechten we veel waarde aan. We kijken zowel fiscaal als ook bedrijfsmatig in bedrijfsprocessen mee voor een optimale dienstverlening en gaan er zogezegd volop in. Zo heeft advies daadwerkelijk toegevoegde waarde en dat waarderen onze klanten.”

Professionals aantrekken
De ruime vertegenwoordiging in de Brabantse driehoek maakt Witlox Van den Boomen voor professionals een interessante werkgever die zich op een breed publiek richt. Ook andere adviesorganisaties hebben accountants en belastingadviseurs in dienst, maar zie maar eens echte btw-specialisten te vinden die op dat vlak echt het naadje van de kous weten. Vestiging Tilburg, gevestigd op industrieterrein Het Laar, heeft er meerdere in huis. Voor de nieuwe generatie arbeidskrachten staat de organisatie ook geheel open. “Als werkgever zijn wij een grote speler. Binnen ons kantoor zijn er zelfs collega’s werkzaam die zijn overgestapt vanuit de Belastingdienst. Door de maatschappelijke vergrijzing zullen wij bovendien straks met zijn allen uit dezelfde vijver moeten vissen. Als organisatie moet je daar klaar voor zijn. Daarom zijn we heel bewust en actief bezig om professionals van universiteiten en hogescholen aan te trekken. Want topadvies aan onze klanten blijft onze focus. Wat dat betreft zijn wij zeer hoopvol gestemd als we de toekomst inkijken.”

Bedrijfsopvolgingen
Een ander gevolg van de vergrijzing zijn de bedrijfsopvolgingen binnen familiebedrijven. “Concreet houdt dit in: nadenken over de te zetten stappen om het familiebedrijf ‘toekomst-proof’ te maken”, vertelt Govers. “Zaken die in dit verband spelen zijn het zoeken en begeleiden van opvolging, het fiscaal klaarmaken voor een overdracht of opvolging en het eventueel vormgeven van een overdrachtsdocument, bijvoorbeeld in de vorm van een familiestatuut. Al met al zaken waarvoor een gedegen voorbereiding onontbeerlijk is en die – om niet in conflict te komen met daily business – ruim van tevoren moeten worden ingezet.”

< Alle thema's