Aarts & Co: Elke dag opnieuw tegen de stroom in

Jasper Broeders, directeur-eigenaar van Aarts & Co kantoor en projectinrichters, creëert ondernemerschap binnen zijn onderneming. Het geeft hem de vrijheid op de achtergrond te acteren en nieuwe initiatieven te ontplooien.


Uitgave: Sept-Okt 2012
Thema’s: Cloud computing Interieur Design Projectinrichting

Terug naar de essentie, uitgaan van eigen kracht en investeren in de toekomst. Dat zijn belangrijke kernwaarden waar Jasper Broeders op hamert. Kantoor- en projectinrichter Aarts & Co staat tien jaar onder leiding van Jasper Broeders en dat is met het hele team in stijl gevierd. Het gaat goed met Aarts & Co. “Terwijl de markt gehalveerd is, hebben wij minimaal 30% geplust. Dit doordat wij ons, naast de reguliere markt, drie jaar geleden zijn gaan richten op minder conjunctuurgevoelige markten. En ook als het goed gaat, blijven we niet stil zitten. Resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Het imago in deze tijd is broos”, aldus de directeur. Zijn visie is elke dag opnieuw tegen de stroom in blijven zwemmen en dat vasthouden. “Wij moeten niet enkel voldoen aan de verwachtingen van de klant, maar deze overtreffen. Prijstechnisch kunnen we altijd mee, de meerwaarde van Aarts & Co ligt in de conceptuele benadering, het in de huid kruipen van de opdrachtgever, innovatieve ideeën, projectmatige aanpak, flexibiliteit, afspraak is afspraak, maar bovenal de kwaliteit van de medewerkers! Wij ontzorgen de opdrachtgever. Ook investeren geeft toegevoegde waarde. Recent hebben we een groot aantal investeringen gedaan, zoals Cloud computing, een additioneel tekenpakket, orderverwerkingspakket, uitbreiding met een senior sales, een servicemonteur en twee nieuwe vrachtwagens. Stilstand is achteruitgang.”

Ondernemerschap
Binnen Aarts & Co heerst grote betrokkenheid. Jasper Broeders maakt zijn mensen dan ook deelgenoot van wat er binnen het bedrijf gebeurt. “De medewerkers krijgen veel vrijheid, maar kennen ook hun verantwoordelijkheid. Hier vind je eigen ondernemerschap binnen de onderneming. Dat geeft mij de vrijheid om op de achtergrond te acteren en nieuwe creatieve initiatieven te ontplooien. Want als alles op rolletjes loopt, word ik weer zenuwachtig en ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging”, lacht Jasper. Zo ziet hij in Nederland veel jonge designers met goede ideeën, maar vaak weten die niet hoe zij hun ontwerp kunnen vermarkten. Jasper wil ontwerpers daar graag in begeleiden en daarvoor heeft hij eQ+ opgericht. Dit bedrijf staat nog in de kinderschoenen, maar de eerste presentatie op 100% Design, het vakevenement voor interieurdesign, is goed ontvangen.

< Alle thema's