Column Erik van Driel: Snel, onderbouwd en eenvoudig


Uitgave: Sept-Okt 2012
Thema’s: Software ICT

Net voor ik naar kantoor vertrek, ontvang ik een mail op mijn telefoon. Eén van onze klanten vraagt of zijn bedrijfscomputers uit te breiden zijn met een module om vergaderingen efficiënter te plannen.

Ik kan daar direct een globaal antwoord op geven, maar aan snelheid heb je niets als het antwoord niet onderbouwd is. Ik kijk daarom via mijn telefoon naar de klantgegevens. Een overzicht staat zo op mijn scherm en een mogelijk probleem trekt mijn aandacht. Eerst onderweg over nadenken voor ik antwoord geef.

Aangekomen op kantoor haal ik dezelfde gegevens naar een groot scherm. al snel zie ik mijn vermoeden bevestigd. De software van de klant kan misschien de oplossing die ik in gedachten heb niet aan. Tijd om een expert in te schakelen.

Ik kijk in de agenda of onze expert aanwezig is. Hij zit in vergadering buiten de deur. Ik stel een vergadertijd voor. Twee minuten later krijg ik een wijzigingsverzoek via de mail. De huidige vergadering loopt zeker een half uur uit. Geen probleem, dan wordt het een half uur later.

In de late ochtend zit ik met onze expert aan tafel. Op zijn tablet staat een overzicht van te nemen stappen voor de klant. Hij zag tijdens zijn vorige vergadering in de agenda dat een collega tijd had. die heeft op verzoek gegevens verzameld. De gegevens staan nu op een minisite op ons intranet waar we eenvoudig met onze apparaten bij kunnen.

We bekijken de gegevens op een groot scherm en maken een voorstel. In de vroege middag is de mail onderweg. We vragen gelijk wanneer we een presentatie kunnen geven.

Je wil als normale gebruiker niet stil staan bij de complexe handelingen die verschillende computersystemen en softwaremodules moeten verrichten om Erik van Drielnaadloos informatie over klanten, agenda's en middelen te delen. dat hoeft ook niet, daar zijn experts voor en wij helpen u graag.

Dankzij goede IT kunnen wij niet alleen snel reageren,
maar ook onderbouwd. Hopelijk neemt de klant ons aanbod aan, dan kunnen we in de toekomst direct een tijd voorstellen om de presentatie te houden.

Erik van Driel. GAC Business Solutions

< Alle thema's