Datacenter Brabant en Breedband Tilburg: Zonder verbinding geen data

Klanten vragen verbinding, co-locatie en Cloud. Breedband Tilburg en Datacenter Brabant maken de professionaliseringsslag. Beide partijen gaan een samenwerkingsverband aan waarbij het datacenter direct gekoppeld wordt aan het glasvezelnetwerk in Tilburg, Waalwijk en directe omgeving.


Uitgave: Sept-Okt 2012
Thema’s: Dataopslag Software

Ontwikkelingen binnen een organisatie moeten altijd volledig ten goede komen aan de klanten. Dat is het uitgangspunt en reden waarom Niels van der Pluijm, directeur van Breedband Tilburg samenwerking heeft gezocht met Datacenter Brabant. "In mijn klantenkring van hoofdzakelijk non-profit instellingen, signaleerde ik de behoefte aan eigen huisvesting van IT. Een redundant oplossing, waarbij een backup systeem bij mogelijke systeemuitval ten gevolge van storingen zekerheid biedt. Daarnaast nemen klanten steeds vaker een complete software oplossing af. Deze moet uit de Cloud te betrekken zijn, voor een vast bedrag per maand. Datacenter Brabant is hierin de perfecte partner." Ben van de Wijgert, salesmanager Datacenter Brabant knikt: "In welke dimensie klanten dat uit handen geven, bepalen zij zelf. Datacenter Brabant faciliteert het gebruik van data op co-locatie of in de Cloud. En bij deze laatste mogelijkheid staat de vraag 'Waar staat mijn data dan?' helemaal niet ter discussie. De Cloud is namelijk heel dichtbij: in Waalwijk!"

Klantgerichtheid
Datacenter Brabant is niet zomaar een koel datacenter. Het zit in de naam ingebakken, Datacenter Brabant gaat een stapje verder in persoonlijk contact en klantgerichtheid. Ben: "Ons datacenter staat kwalitatief op het niveau van de randstedelijke datacentra, met de Brabantse gemoedelijke flexibiliteit en dienstverlening. Wij hebben een uniek concept met eigen Cloud proposities en faciliteren de infrastructuur en service voor de klant van de toekomst." Het datacenter in Waalwijk werd in januari 2012 opgenomen in het glasvezelnetwerk van Breedband Tilburg dat beschikt over 120 km lengte glasvezel en 300 locaties. "Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat een directe koppeling op de fysieke loop van de glasvezelkabel meer zekerheid, snelheid en betrouwbaarheid biedt dan een andere oplossing. In de IT gaat het altijd om techniek en capaciteit. Deze moet verglaasd zijn", besluit Niels van der Pluijm.

< Alle thema's