Gebr. Vermeer Industrial movements: Ervaren en voorbereid

Gebr. Vermeer transport is verhuisd van Dongen naar Tilburg. Met een nieuwe tak van sport erbij, sinds op de Pallasstraat (industrieterrein Vossenberg) Swaans door het bedrijf overgenomen is. Het woord ‘transport’ achter de naam dekte de lading allang niet meer. Vandaar dat de gebroeders Vermeer verdergaan onder een nieuwe titel: Gebr. Vermeer Industrial Movements. Met als motto: ‘we take care of your machinery’.


Uitgave: Sept-Okt 2013
Thema’s: Mobiliteit Transport

‘Swaans Transport en Containers overnemen betekende enerzijds dat de hoofdlocatie van het bedrijf naar Tilburg verlegd werd. Anderzijds dat wij sinds januari ca. 500 containers in de verhuur hebben. Wat betreft werkzaamheden is dat laatste niet zo’n ingewikkelde uitbreiding’, legt eigenaar Piet Vermeer (54) uit. ‘We werken al met zware kraanwagens om containers te laden, lossen en te plaatsen. Daarnaast kopen en verkopen, repareren en verbouwen we containers. Maar onze belangrijkste bezigheid is het verplaatsen van machines en installaties. Zo werken we bijvoorbeeld veel voor de machinebouw waar wij zorgen voor een juiste en veilige verpakking en transport van kapitaalintensieve machines. In het verlengde daarvan is onze core business: speciaal transport, bedrijfsverhuizingen, (de)montage en stofbeheersende sloopwerkzaamheden.’

Machineplaatsingen
Industrial Movements, het verplaatsen van industriële objecten, is een specialisme, waarvoor kennis, materieel en ervaren machinetransporteurs en monteurs voor nodig zijn. ‘Vaak bewandelen wij een minutieus traject: Hoe worden de machines afgekoppeld? Wat is de beste laad-, en transportwijze? Zijn alle transportvergunningen in orde? Dit naast een goede werkvoorbereiding en planning uiteraard.’ Een tot de verbeelding sprekend transport is dat van de grote, meerkoppige Raveleijn-draak van de Efteling, die in zijn geheel vervoerd en geplaatst moest worden. ‘Dat was niet zo zwaar, maar er ging wel een lange voorbereiding aan vooraf’, aldus Vermeer.

HaCCp denken
Waarin Gebr. Vermeer Industrial Movements verschilt van haar collega’s, is dat zij veel aandacht schenkt aan de eisen en regels op het gebied van HACCP, gehanteerd door de voedselindustrie. ‘De food industrie kan gerust met ons in zee gaan, omdat we weten welke eisen gesteld worden. Zoals onder andere speciale non-marking banden op onze elektrische heftrucks, het dragen van foodkleding, het volgen van specifieke trainingen en het gebruik van speciale gereedschappen. Maar wat ons vooral onderscheidt is de ervaring in deze branche en het werken in een ‘zuivere industrieomgeving’. Wij hebben er bij voorbaat over nagedacht en maatregelen genomen. Daardoor worden wij dikwijls als een geschikte partner gezien om de meest uiteenlopende werken en projecten uit te voeren, zowel in binnenals buitenland’, besluit Piet.

< Alle thema's