Pura Passione: Culinaire rondleiding

Na een carrière als divisiemanager in de gezondheidszorg startte Ed (Eduardo) Baten in 2004 Pura Passione. Hij volgde de opleiding Gastronoom Sommelier aan de Academie voor Gastronomie en de Italiaanse sommelieropleiding van de AIS. Door deze combinatie is Ed één van de weinige experts op het gebied van Italiaanse wijnen en de wijn-spijs combinatie.


Uitgave: Sept-Okt 2015
Thema’s: Horeca Meeting Management Meeting management & horeca Evenementen

‘Pura Passione organiseert wijn-spijs evenementen tot 100 personen. Ik werk daarvoor samen met verschillende restaurants, koks en delicatessenzaken’, vertelt Ed Baten. Hij importeert zelf Italiaanse BIO wijnen en ook verschillende producten zoals olijfolie en truffel. ‘In 2014 is onze olijfolie zelfs geprezen tot de beste van dat jaar.’

Topwijnen
Voor de echte wijnliefhebber organiseert Pura Passione diverse masterclasses. Zo’n masterclass is een culinaire rondleiding door Europa onder leiding van een gastronoom sommelier (wijn-spijs specialist)’, licht Ed toe. Een masterclass Italiaanse BIO wijnen, een masterclass Grande Cru en DOCG wijnen uit Frankrijk, Spanje en Italië en een masterclass Spaanse wijnen behoren tot de mogelijkheden. Geniet van topwijnen en passende hapjes. ‘Ook voor een wijnproeverij aan huis, in het bedrijf of voor recepties en bedrijfsfeesten kun je bij Pura Passione terecht’, sluit Ed enthousiast af.

< Alle thema's