Incomme: Dit hadden we veel eerder moeten doen

‘Het levert ons een behoorlijke kostenbesparing op en is zeer gebruiksvriendelijk. Dit hadden we veel eerder moeten doen.’ Dat soort reacties krijgen ze bij Incomme HR- en salarisexperts regelmatig als een bedrijf start met HRprtl van Incomme.


Uitgave: Sept-Okt 2017
Thema’s: Cloud computing HRM Software Procesoptimalisatie Automatisering

Eigenaar van Incomme, Koert van Loon: ‘In onze HRprtl wordt de beste cloudsoftware gecombineerd om alle HR-processen binnen een organisatie te automatiseren.’ De portal maakt een einde aan dubbel werk. ‘Ik zie bij zoveel bedrijven dat ze in het ene systeem bijhouden hoeveel uur iedereen werkt en diezelfde gegevens vanuit Excel invoeren in de salarisadministratie. Dat is toch zonde van de tijd?’

Efficiënter werken
Zijn collega Martijn Emmerik legt uit wat je onder andere met HRprtl kunt: ‘Neem een sollicitatieprocedure. Een kandidaat voert zelf zijn gegevens in, managers beoordelen die en via voorgedefinieerde ‘workflows’ wordt de sollicitatie afgehandeld. Als de sollicitant wordt aangenomen, genereert het systeem een arbeidsovereenkomst en komen de werknemersgegevens automatisch beschikbaar in de personeelsen salarisadministratie.’ Veel hr-afdelingen kunnen een stuk efficiënter werken als ze op deze manier maximaal gebruikmaken van automatisering.

In huis
HRprtl is er voor bedrijven vanaf 25 werknemers. Het biedt hen de mogelijkheid hun salarisverwerking zelf te doen en geeft meer inzicht in personeelsgegevens. Martijn: ‘Wij richten de portal in. We nemen geen diensten over, maar ondersteunen bedrijven die hun eigen administratie voeren.’ HRprtl kan onder andere uit de voeten met de software van: Exact, Nmbrs® of Loket.nl.

Overstap

Accountantskantoren vormen een belangrijke doelgroep voor Incomme. ‘Wij regelen voor hen bijvoorbeeld de overstap naar andere software en onderhouden dit. De meeste kleine accountantskantoren hebben één salarisadministrateur in dienst. Als deze persoon uitvalt, nemen wij zijn of haar taken tijdelijk over. Daarnaast werken we vaak samen met hr-adviseurs.’

Tekst: Sara Terburg
Fotografie: Michel Klop

< Alle thema's