EBo Automatisering: Glasvezel is vereiste voor moderne ondernemer

De vraag naar betaalbare en supersnelle internetverbindingen groeit gestaag. Eelco van den Bogaerdt (40), directeur EBo Automatisering nam het heft in eigen hand en liet een eerste particuliere open glasvezelnetwerk aanleggen op de bedrijventerreinen de Rietvelden-de Vutter en Hambakenwetering in ‘s-Hertogenbosch.


Uitgave: Dec 2010-Jan 2011
Thema’s: Automatisering Glasvezel

Hypermodern glasvezel is zo’n tien keer sneller dan kabel of ADSL. Moderne
ondernemers kunnen eigenlijk niet meer zonder en voor projectontwikkelaars en bouwers van kantoorgebouwen is de aanwezigheid van glasvezel zelfs een vereiste voor kwalitatief hoogwaardige kantoor- of bedrijfspanden. Voor glasvezel waren bedrijven tot voor kort aangewezen op grote landelijke providers als KPN en Ziggo. 'Die vragen forse bedragen', was de eigen ervaring van Van den Bogaerdt. 'Voor een bandbreedte van 100 MB betaal je daar al gauw 1200 euro tot 1400 euro per maand. Daarom heb ik besloten zelf glasvezel te gaan uitrollen. Eigenzinnig als ik ben: als ik iets wil, krijg ik het ook voor elkaar. Met glasvezel van EBo kunnen bedrijven gebruik maken van een gegarandeerde bandbreedte van 100 MB zonder overboeking. Dat wil zeggen dat die snelheid niet gedeeld hoeft te worden met andere ondernemingen. Wij vragen maximaal 400 euro per maand en dat is aanzienlijk lager dan de prijzen van de stugge grootmachten', vertelt Eelco trots. Hoe kan die prijs zo concurrerend zijn? Calculatie wees uit dat EBo minimaal 35 actieve aansluitingen moet hebben voor een rendabele investering. Bij  inventarisatie bleek dit aantal bedrijven al hun deelname toe te zeggen. De schop ging in de grond op bedrijventerreinen De Rietvelden- De Vutter en Hambakenwetering. Op 17 december wordt het nieuwbouwproject Pentapark als eerste aangesloten op het EBo glasvezelnetwerk.

Automatiseringsspecialist
Glasvezel is een toegevoegd product aan het dienstenpakket van EBo. 'Deze supersnelle verbinding is een middel in het hele traject. Onze core business is automatiseren. Wij installeren netwerken en bieden netwerkbeheer op locatie en op afstand. EBo is specialist in remote werken, telefonie en internet.' Rond de jaarwisseling verhuist het bedrijf met 15 medewerkers naar Vlijmen. Primaire reden? Eelco wil wonen en werken combineren, mét gewaarborgde privacy. Dat hij dan geen aansluiting heeft op zijn eigen glasvezelnetwerk is een gevoelig onderwerp. 'Dat doet zeer', geeft Eelco toe. 'Ooit komt het ervan, mijn ambitie is groots.'

< Alle thema's