Column Edwin van de Wouw: Internationaal zakendoen


Uitgave: Jan-Feb 2010
Thema’s: Column Banken

De Rabobank staat niet altijd op de eerste plaats als je ondernemers vraagt naar een bank die bekend staat om internationaal zakendoen. Jammer is dat. Maar vooral ook onterecht. De Rabobank is juist verrassend grenzeloos. We zijn al meer dan 30 jaar internationaal actief. Hebben ruim 15.000 experts met de juiste kennis en kunde voor uitlopende internationale plannen, wereldwijd. We beschikken over meer dan 600 eigen kantoren in maar liefst 46 verschillende landen. Kortom, we zijn een diep gewortelde internationale speler.

We kennen de weg en spreken de taal
Onze kracht is dat we mensen hebben werken die allemaal Nederlands spreken en een enorme berg ervaring hebben in het land zelf. Deze mensen van de International Desks vormen de spreekbuis naar het land. Ze weten wat je als nieuwkomer kunt verwachten. Ze kennen de juridische weg en weten betrouwbare partijen voor je te vinden. In de commercials die de Rabobank in deze tijd uitzendt, zien we een onderneemster die tien jaar geleden Amerika veroverde met de export van bloemen. Dankzij de marktkennis van de Rabobank aldaar, kon zij zich richten op het waarmaken van ‘The American Dream’. Of wat te denken van zaken doen in China. Een land met volstrekt andere gewoonten en zakelijke tradities. Rabobank heeft het Chinese productiebedrijf van een Nederlandse ondernemer gefinancierd in lokale valuta. De medewerkers worden uitbetaald via Chinese banken. Geen probleem met de connecties, de kennis en het cashmanagement van de Rabobank.

Niet de deal maar de klant staat centraal
Onderscheidend aan de Rabobank is dat we verder kijken dan de aantrekkelijke internationale deal. Niet de deal maar de klant staat centraal. Vandaar ook dat u
voor uw buitenlandse bankzaken niet op zoek hoeft naar een andere accountmanager of een bank ver weg. Uw internationale ambities worden gewoon via uw eigen contactpersoon bij Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken in goede banen geleid. Iemand die u kent, die weet hoe uw bedrijf in elkaar zit, die snapt waar u naar toe wilt. Maar die ook rekening houdt met het thuisfront, uw woonplezier, uw vermogenswensen en op termijn uw bedrijfsoverdracht.

Zakendoen op wereld niveau dus, met de persoonlijke benadering die u gewend bent!

Edwin van de Wouw, Rabobank ’sHertogenbosch en Omstreken

< Alle thema's