Column Rob Schlaman: Lang leve mobility


Uitgave: Jan-Feb 2012
Thema’s: Mobiliteit Column

De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat thuiswerken synoniem is geworden met het nieuwe werken. Niet onterecht, want het was natuurlijk lange tijd ook een nieuwe manier van werken. De voordelen van thuiswerken hoef ik u niet te vertellen, maar deze definitie van het nieuwe werken is niet meer nieuw. Net als werken op kantoor zou ik thuiswerken zelfs willen betitelen als ‘het ouderwetse werken’. Mobility is de toekomst. Werken hoe, waar en wanneer het u uitkomt.

Graag zou ik zien dat ‘mobility’ synoniem wordt voor het nieuwe werken. Mobility houdt namelijk niet op bij werken op een laptop of altijd en overal mobiel bereikbaar zijn. Deze column ben ik bijvoorbeeld aan het schrijven in de Fyra hogesnelheidstrein van breda naar schiphol. Lekker op mijn gemak zonder dat ik gestoord wordt. Op deze manier besteed ik de reistijd, die ik anders gewoon kwijt zou zijn, aan iets heel nuttigs. Maar het mooiste van alles moet nog komen: ik typ deze column geheel op mijn tablet. Daaruit mag blijken dat het nieuwe werken al lang geen synoniem meer is voor ‘thuiswerken’ op een computer of laptop.

In vind het erg leuk om in mijn omgeving te zien dat steeds meer bedrijven bewust of onbewust mobility ontdekken. Onlangs had ik een afspraak met een leverancier. Hij gebruikte in plaats van de laptop van het bedrijf zijn eigen tablet. Enerzijds een mooi voorbeeld van Bring Your Own Device (BYOD) uit mijn vorige column, anderzijds een goed voorbeeld van mobility. Op de tablet liet hij mij een prachtige presentatie zien en boekte onze order direct via de tablet in het online orderboek. Een dag later werd de order al geleverd. Dit bewijst dat uw medewerkers er al klaar voor zijn. Geeft u ze die mogelijkheid?

Mobility is een breed en dynamisch begrip dat gigantisch veel ruimte laat voor eigen interpretatie en creativiteit. Vanuit Finntax ken ik ondertussen al talloze creatieve voorbeelden hoe bedrijven mobility productief en succesvol toepassen in
hun bedrijfsprocessen. Mobility hoeft daarnaast niet duur te zijn. Immers, om de tablet maar weer als voorbeeld te nemen, een tablet is goedkoper dan een laptop en biedt veel voordelen. Ik ga graag de uitdaging aan om te laten zien hoe mobility ook in uw onderneming succesvol, efficiënt, productief, kostenbesparend en rendabel kan zijn!

Rob Schlaman, vestigingsmanager Finntax ’s-Hertogenbosch

< Alle thema's