Column Gaby Westelaken: Het moet kunnen in 2014

Liggen uw goede voornemens al naast de dennennaalden in de kliko? Zelf heb ik geen goede voornemens gemaakt: ik formuleer ambities. Graag wil ik een paar van die ambities met u delen. Om te beginnen: lekker eigenzinnig zijn. je eigen weg volgen, maar dan wel met aandacht voor je mensen en je omgeving. Want ik zie de rol als ondernemer veel breder dan alleen het aansturen van je eigen clubje. natuurlijk is je eerste verantwoordelijkheid je bedrijf winstgevend maken of houden. Maar dat gaat ook als je regelmatig om je heen kijkt en maatschappelijke verantwoordelijkheid durft te pakken. Dat moet kunnen, ook in 2014.


Uitgave: Jan-Feb 2014
Thema’s: Column Ondernemen

Het moet bijvoorbeeld kunnen om voor de groep 55-plus perspectief op werk te bieden. Heel veel talentvolle mensen zitten thuis met weinig uitzicht op werk. Zonde toch; in de dienstverlening kunnen we die kwaliteiten uitstekend benutten. Maar dan moet de overheid ons wel tegemoet komen met een slimme oplossing voor de ziektekosten. ja, dat vraagt even om buiten de gebruikelijke lijntjes te denken. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat wij als goedwillende werkgevers uiteindelijk rekeningen oppakken die niet op ons bordje horen. Maar het is toch helemaal geen gek voorstel, voor de toekomst van een groep die in het nauw zit en voor minder kosten voor de gemeenschap? Weg uit de bijstand en weer meedoen in het arbeidsproces. Laten we daar als regionale ondernemers een start mee maken en een mooie pilot in elkaar knutselen. Gemeente en landelijke overheid: kom maar op, we praten er graag over. Het moet kunnen in 2014.

Agrifood Capital, daar werken we verder aan in 2014. De regio is heel ambitieus als het gaat om dit werkterrein: van noordoost brabant op agrifood-terrein een topregio maken in Europa. Dat is een pittige ambitie, die voor heel veel bedrijven en  kennisinstllingen een enorme spin-off kan hebben. Voor ons allemaal, ook voor de kleinere MKb bedrijven, is mijn overtuiging. als schoonmaakorganisatie zijn wij een dienstverlener die graag meedenkt over dit soort kansen. Het moet kunnen in 2014. In deze januarimaand ligt er weer een fris jaar voor ons; kansen genoeg om het dit jaar beter, anders en succesvoller aan te pakken dan in het oude jaar. u leest het goed, ik ben een optimist van nature. Met frisse moed er tegenaan, niet teveel achteruit kijken, maar vooral inspiratie opdoen en verbindingen leg-gen. u kunt denken: laat die Westelaken maar lekker wegdromen om vervolgens de ambities naar de kliko te verwijzen. Dat mag: ik weet dat ambities biologisch afbreekbaar zijn en 100 procent recyclebaar. Ze komen dus gewoon weer terug. Dat kan ook in 2014.

Gaby Westelaken | GWS dé schoonmaker

< Alle thema's