Maritiem 's-Hertogenbosch: Ontspannen op het water met relaties

Een nieuw en uniek initiatief tijdens de komende aflevering van Maritiem ’s-Hertogenbosch. Beman uw eigen sloep op vrijdag 18 of zaterdag 19 september en beleef met uw relaties het evenement vanaf het water.


Uitgave: Juli-Aug 2009
Thema’s: Businessevent Sport en ontspanning

Maritiem ’s-Hertogenbosch staat van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september op het programma. Het maritieme spektakel dat in 1977 het daglicht zag, groeide uit van een achttiental schepen bij de start tot een maritiem schepenfeest van formaat met tweejaarlijks ruim vijfhonderd, veelal klassieke, vaartuigen en zo’n 150.000 bezoekers. Door de continuïteit en het vermogen om steeds weer verder te groeien heeft het evenement meer dan bewezen dat het behoort tot het patrimonium van de stad ’s-Hertogenbosch. Met recht mag Maritiem ’s Hertogenbosch het grootste binnenlandse scheepvaartevenement van Nederland worden genoemd.

Maritieme speerpunten
Een keur aan zaken zoals openluchtconcerten, shantykoren, zeeliederensongfestival, maritieme demonstraties, beeldende kunsten podiumkunstuitingen, braderie, exposities, presentaties van modelschepen, jeugdattracties en culinaire genoegens in de geweldige ambiance en het decor van de historische stad die ’s-Hertogenbosch is, staan borg voor unieke ervaringen die menigeen nog lange tijd koestert. Maritiem ’s-Hertogenbosch wil als nationaal evenement verbonden zijn met de historische, culturele en Bourgondische speerpunten van de stad met haar vesting en binnenwateren. De Stichting Maritiem ’s-Hertogenbosch ziet een grote uitdaging in het cultuurhistorische aspect van de deelnemende schepen en de maritieme geschiedenis van de stad weggelegd. De traditionele sfeer en daarmee de kern en kracht van Maritiem ’s-Hertogenbosch blijft daarbij vanzelfsprekend altijd centraal blijven staan. 

Sloepenarrangement
Wilt u vanaf het water geboeid de 17e editie van het Bossche waterevenement beleven? Beman uw eigen sloep en nodig uw relaties uit op vrijdag 18 september (avond) of zaterdag 19 september (middag of avond). Kies uw sloep voor 6, 8 of 10 personen en geniet op vrijdagavond van het openingsconcert gevolgd door het spectaculaire openingsvuurwerk. Op zaterdagmiddag maakt u met uw relaties een tocht en vaart u naar het waterrijke gebied van Maritiem ’s-Hertogenbosch bij de Citadel. Zaterdagavond geniet u vanaf het water van de muzikale optredens tijdens het promconcert op het hoofdpodium. Tijdens de tochten wordt tevens voor de inwendige mens zorg gedragen. Stap in uw sloep vanaf 650 euro (exclusief btw).

< Alle thema's