Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs: Meer dan 100 jaar historie

Het historische pand van Zicht aan de Verwersstraat wordt begin juli verruild voor een modern onderkomen aan de Europalaan, gunstig gelegen aan de A2. De betere bereikbaarheid en de ruime gratis parkeergelegenheid zorgen ervoor dat de risico- en verzekeringsadviseurs van Zicht hun relaties nog beter van dienst kunnen zijn.


Uitgave: Juli-Aug 2012
Thema’s: Verzekeringen Adviesbureau

De geschiedenis van Zicht gaat terug tot in de 19e eeuw. Vestigingsmanager Harold Reijnders vertelt: “Destijds werden in Nederland de eerste assurantiekantoren opgericht. Het latere ING Assurantiekantoren Nederland kwam voort uit de integratie van 100 assurantiebedrijven die onder eigen label opereerden, waaronder Cantos-Malherbe in Den Bosch. Sinds juni 2011 zijn deze kantoren verder gegaan onder één naam: Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs. Met 650 medewerkers en 20 kantoren door het hele land zijn wij uitgegroeid tot de  top 10 van Nederland. Hierdoor hebben we een sterke positie bij verzekeraars verworven, een goede inkoopkracht en kunnen we polissen geheel op maat leveren.”

Helder advies
“In alles wat wij doen willen we u behoeden voor het onnodig en onbewust lopen van financiële risico’s. “Doordat Zicht ruim 100 jaar ervaring heeft op het gebied van bedrijfsmatige verzekeringen, weet zij goed welke problematiek er bij ondernemers speelt. Onze adviseurs zitten niet tegenover de ondernemer, maar naast hem. Door middel van een BedrijfsRisicoVerkenner brengen wij de risico’s en onze aanbevelingen duidelijk in kaart.” Ook op privégebied staat Zicht voor ondernemers klaar. “We zijn er ook voor de persoonlijke situatie: van het regelen van hypotheek en pensioen tot aan de inboedelverzekering.” 

Vertrouwde gezichten
In een dik jaar tijd is zowel de naam als locatie van de Bossche vestiging van Zicht veranderd, maar Jozette van den Helm, Ilse Korsten en Marcel Malherbe blijven de vertrouwde gezichten. Jozette: “Zicht kenmerkt zich door de inzet en toewijding van haar mensen. Ook in Den Bosch hebben wij een sterk en stabiel team, waardoor onze klanten altijd een vast aanspreekpunt hebben. Zo is oud-eigenaar Marcel Malherbe hier nog steeds actief.” Naast dat het Bossche kantoor volledig allround is, heeft zij twee specialisaties: horeca en vastgoed. Ilse: “Wij adviseren onder meer de betere horecagelegenheden die zijn aangesloten bij de Alliance Gastronomique en professionele vastgoedbeleggers. Maar ondernemers uit iedere branche zijn bij ons welkom. Ondernemers die nieuwsgierig zijn naar ons nieuwe onderkomen nodigen wij van harte uit om een kijkje te komen nemen. De koffie staat klaar.” 

< Alle thema's