Pro-Industry: Snelle en effectieve match

Economische crisis of niet; veel bedrijven blijven behoefte houden aan kwaliteitspersoneel zoals procesoperators en onderhoudsmonteurs. Er is een aantal manieren om aan deze vakmensen te komen. Een succesvolle formule blijkt de samenwerking met Pro-Industry, een specialist in werving en selectie in de procesindustrie.


Uitgave: Mei-Juni 2010
Thema’s: Werving en selectie Opleidingen

Gedreven en optimistisch
Waarom dat zo is, legt Albert van Dijke van de gloednieuwe vestiging van Pro-Industry in Veghel graag uit. 'Wij zijn helemaal thuis in het wereldje van de procestechniek, weten precies waar we het over hebben. Al onze accountmanagers zijn in het bezit van het VAPRO B theoriecertificaat. Hiernaast zijn we erg gedreven en optimistisch. Voor onze opdrachtgevers springen we bij elke vacature, hoe ‘lastig’ ook, er bovenop. Daar staan we voor.' Als praktijkvoorbeeld noemt Van Dijke een groot internationaal bedrijf, dat via andere bureaus een vacature anderhalf jaar lang maar niet kreeg ingevuld. Pro-Industry lukte het om binnen twee weken meerdere geschikte kandidaten voor te stellen.

Eigen kweek
Bedrijven die in zee gaan met Pro-Industry genieten van nog een groot voordeel. Het Veghelse bureau leidt namelijk vanaf binnenkort via een nauwkeurige procedure zelf mensen op. Dat deze opzet waardevol is, blijkt uit de ruime ervaring van de twee andere vestigingen, in Breda en Rotterdam, waar al enige tijd gebruik wordt gemaakt van ‘eigen kweek’. Van Dijke: 'Deze kandidaten worden vijf maanden lang fulltime opgeleid in een klas van twintig personen. Dat levert iedere keer zeer goede vakmensen op. Wij bieden hen ook baangarantie. Als wij onze mensen vervolgens bij vijf bedrijven voorstellen, kunnen ze vaak bij maar liefst vier bedrijven aan de slag.'

Toekomstperspectief
De formule van het zelf opleiden biedt behalve voor nu ook voor de toekomst veel perspectief. Van Dijke legt uit: 'Momenteel zijn er nog veel mensen te krijgen. Bedrijven die een advertentie plaatsen, ontvangen misschien wel twintig sollicitaties. Maar wat als de economie straks weer in de lift zit? Dan hebben een heleboel vakmensen bij bedrijven onderdak gevonden en worden bijvoorbeeld de beschikbare operators superschaars. In dat geval hebben wij nog een instroomkant dankzij onze opleiding en kunnen opdrachtgevers op ons blijvend een beroep doen.'

Snel en effectief
Pro-Industry hecht zeer veel waarde aan een persoonlijk contact met zowel werkgevers als werkzoekenden. Een langdurige samenwerking met opdrachtgevers is hierbij een belangrijk streven. Het bureau is prima in staat snel en effectief een goede match te maken tussen vraag en aanbod waarbij bedrijven erop kunnen vertrouwen dat Pro-Industry een zeer doeltreffende selectieprocedure voor hun personeel doorvoert. Dit maakt het bureau een sterke, toekomstgerichte partner. De Veghelse vestiging van Pro-Industry wordt bemand door een enthousiast team bestaande uit eigenaar Frank Kuipers, Hassan Zaryouh en Albert van Dijke.

< Alle thema's