Bourgondisch 's-Hertogenbosch: Zien, proeven & ontmoeten

Vorig jaar waren er 3300 aanmeldingen voor de bedrijvenavond. De organisatoren moesten zo’n 1000 geïnteresseerden teleurstellen; de Parade heeft namelijk haar logistieke beperkingen, althans als men rustig wil kunnen rondlopen en genieten van de tongstrelende gerechten. Vandaar dat dit jaar waarschijnlijk in een extra relatiemiddag wordt voorzien.


Uitgave: Mei-Juni 2009
Thema’s: Businessevent Evenementen Entertainment

'Wat in 1987 begon als ‘proeverij in de Meierij’, is mettertijd uitgegroeid tot een relatiemarketingevent van hoog niveau', vertelt een trotse Pieter Bak, voorzitter Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch. 'Bedrijven kunnen zich immers geen mooiere entourage wensen om te netwerken en ook nog te genieten van lekker eten, heerlijke wijnen en fantastisch entertainment. Ook dit jaar zullen onze gasten aangenaam verrast zijn. Aan kwaliteit wordt namelijk niet getornd. Integendeel, elk jaar evalueren we na afloop het gebeuren, zowel qua omkadering als culinair aanbod. Met als gevolg dat we de lat ook telkens weer hoger leggen', vult penningmeester Bernard Kuenen aan.

Bourgondiër van het jaar
De 23e editie start op maandag 7 september om 17:00 uur. Dan wordt in de hal van het stadhuis de ‘Bourgondiër van het jaar’ gefêteerd. Na zes mannelijke Bourgondiërs is het eindelijk de beurt aan een dame. Zij krijgt een bronzen beeld overhandigd en mag zich een jaar lang ambassadeur van Bourgondisch ’s-Hertogenbosch noemen. Beide heren zijn onvermurwbaar; er wordt geen tipje van de sluier gelicht. Zij willen enkel kwijt dat het misschien een verrassende keuze is, maar dat de vrouw in kwestie volledig beantwoordt aan de gewenste Bourgondische uitstraling. In juni wordt de naam van deze levensgenieter pur sang bekendgemaakt. Nog even geduld dus...

Bedrijvenavond
'Op donderdagavond 10 september opent Bourgondisch ’s-Hertogenbosch traditioneel met de besloten bedrijvenavond. Dat houdt in dat Bossche ondernemers hun gasten kunnen verwelkomen in de prachtige paviljoens op de Parade. Afhankelijk van de grootte worden de respectieve groepen toegewezen aan een bepaald paviljoen. Met de betreffende restaurateur bepalen zij gezamenlijk wat er van 17:30 tot 20:30 aan hapjes wordt geserveerd en met welke drankjes dit vergezeld gaat. Een ding staat vast: elk gerecht ademt kwaliteit uit, of het nu om biefstuk dan wel kreeft gaat. Daarna kan er volop genetwerkt worden want uiteindelijk is dat toch de opzet', stelt Bak. 'Ook al zullen de Crazy Piano’s (van de Scheveningse Pianobar) de genodigden ongetwijfeld uit hun dak laten gaan.'

< Alle thema's