Column Gaby Westelaken: De zus van...


Uitgave: Mei-Juni 2013
Thema’s: Facilitaire dienstverlening Column

Als bedrijven proberen we met z’n allen te bedenken hoe we in deze barre tijden fatsoenlijk kunnen groeien. Toveren kunnen we niet, en of je geluk kunt afdwingen is ook nog maar de vraag. maar hoe kom je dan wel boven drijven? de concurrentie in de markt wordt er niet minder op, de druk om te presteren tegen scherpe prijzen daarentegen alleen maar groter.

Laatst hadden we een bijeenkomst met brabantse familiebedrijven. Wat die allemaal met elkaar gemeen hebben, is wel duidelijk. Maar, bij de een is het echt familie die het bedrijf aanvoert en gezicht geeft en bij de ander is dat in de loop van de jaren wat verwaterd. Nu is dat bij ons bedrijf wel helder. Sterker nog, we hebben onlangs het Westelaken-gevoel verder verstevigd door mijn zus Laurette aan de directie toe te voegen. na een verblijf in het buitenland koos ze weer voor deze regio en kwam dus voor mijn broer en mij de kans om haar voor het bedrijf te interesseren. Twee broers en één zus vormen de directie. We hebben allemaal zo onze eigen karakters, eigenaardigheden en specialismen. Maar wat we gemeen hebben is dat we op een heel natuurlijke manier ons bedrijf kunnen vertegenwoordigen. discussies met je familie hebben zo hun eigen dynamiek, daar kunt u ongetwijfeld over meepraten. bij ons pakt dat uitstekend uit omdat we weten welke kant we op willen met ons bedrijf.

Mijn zus Laurette concentreert zich als commercieel directeur op sales, in deze tijden niet echt gemakkelijk. Bij haar contacten hier in de regio is zij nu nog vaak de Zus van. maar geef haar de tijd en over een tijdje ben ik de broer van. De vraag is of het familiegevoel je een commerciële voorsprong geeft. Lastige vraag. sales kan alleen dat verkopen wat je met je hele ploeg in de praktijk kunt waarmaken. Je sales is een afspiegeling van je bedrijf. In ons geval is het een voordeel dat iemand van de familie mensen kan overtuigen van onze kwaliteiten. het versterkt ook de uitstraling van je familie-bedrijf. Klanten voor wie je werkt hebben, denk ik, liever te maken met een familie dan met een anonieme structuur. je voelt meer betrokkenheid en ik denk dat onze mensen dat op de werkvloer ook waarmaken. Net dat stapje extra, je niet verschuilen achter de grotere bureaucratische organisatie.

Veel bedrijven zoeken juist naar dat ‘familiegevoel’ om hun klanten te kunnen vertellen dat het er heel vriendelijk, sociaal en amicaal aan toegaat. Bedrijven die echt een familiestructuur hebben en dat gevoel niet hoeven te importeren, weten wel beter. Het heeft zijn voor- en nadelen. Voor mij slaat de balans onmiskenbaar door naar de positieve kant. Het geeft je even een kleine voorsprong, maar schept ook de verplichting om dat gevoel dat je uitstraalt ook echt waar te maken in de praktijk. En o ja, onze familiefeestjes worden er echt niet minder gezellig om.

Gaby Westelaken | GWS dé Schoonmaker

www.gwsdeschoonmaker.nl

< Alle thema's