Maaspoort Sports & Events: Inspirerende omgeving

Maaspoort Sports & Events had de eer om op 9 april gastheer te zijn van het eerste nationaal Congres Active Ageing. In deze sportieve omgeving kwamen deelnemers uit de gezondheidszorg, het bedrijfsleven, de overheid, de wetenschap, sport en kennisinstellingen samen om een antwoord te vinden op de vraag: hoe kunnen we de leefomgeving beter inrichten, zodat mensen gezonder oud worden?


Uitgave: Mei-Juni 2013
Thema’s: Businessevent Evenementen

‘Het aantal ouderen groeit de komende jaren explosief. Als we geen maatregelen nemen, zullen de zorgkosten de pan uitrijzen. Met gericht beleid valt er echter een hoop gezondheidswinst te behalen. Dit bespaart de maatschappij veel geld en zorgt ervoor dat mensen gezonder oud kunnen worden’, vertelt Peter Smit, directeur van Actorion Communicatie en initiator van het Active Ageing-traject. Ruim 400 beleidsmakers en beslissers uit het hele land bezoeken het Active Ageing Congres om kennis uit te wisselen en deel te nemen aan verschillende workshops.

Bewustwording
Op het kennisplein zijn onder meer de Unie KBO, het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en NOC*NSF vertegenwoordigd. Zowel commerciële bedrijven als kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties tonen hier hun innovatieve producten en diensten. Denk aan beweegtoestellen voor senioren in de openbare ruimte of een valpreventietraining van zorgverzekeraar CZ. Smit: ‘Samen met alle partners en deelnemers willen wij verdere stappen zetten in het proces van bewustwording en ontwikkeling op het gebied van Active Ageing.’

Flexibele locatie
De keuze om Den Bosch de primeur voor het evenement te geven was volgens organisator Smit snel gemaakt. ‘De gemeente ‘s-Hertogenbosch voert een actief senioren- en sportbeleid. Zij reageerde direct enthousiast en is samen met de provincie hoofdpartner van ons evenement, evenals Maaspoort Sports & Events (MSE). Deze accommodatie biedt een sportieve, dynamische uitstraling en mede dankzij de verschillende vergader- en presentatieruimten unieke mogelijkheden.’ Dat blijkt ook als Remco van der Pot, manager van MSE, een rondleiding geeft. ‘Onze ontvangsthal is omgetoverd tot een kennisplein en lunchen borrelgelegenheid voor ruim 400 deelnemers, waar wij tevens de catering voor verzorgen. In de sporthal is, dankzij de verplaatsbare tribunes, een intieme setting gecreëerd. Hier geeft Olga Commandeur een actief bewegingsprogramma. En onze kleedkamers en trainingsruimtes worden gebruikt voor diverse workshops.’ Tijdens het congres vindt ook een dynamische demonstratie door basketballers van landskampioen EiffelTowers plaats. ‘Aangezien de beste basketballers van Nederland onze buren zijn, vragen wij hen wel vaker om een sportief element te verzorgen. Dit is één van de vele extra’s die wij kunnen bieden om een evenement tot een succes te maken’, aldus Van der Pot.

www.maaspoort.s-hertogenbosch.nl

< Alle thema's