Business Gala Oss: Ondernemersprijzen Oss

Een volledig uitverkocht Business Gala Oss. Op een bijzondere locatie: sportcomplex de Rusheuvel. Voor de gelegenheid volledig getransformeerd in lijn met het thema ‘Van nature ondernemend’. Dat vormde het sfeervolle decor voor de verkiezing van de Veelbelovend Ondernemer en de Ondernemer van het Jaar. De zaal valt stil als burgemeester Wobine Buijs, tevens juryvoorzitter, het podium betreedt.


Uitgave: Mei-Juni 2016
Thema’s: Ondernemen

De drie genomineerden voor de titel Veelbelovend Ondernemer zoeken hun achterban op. Makelaar Evelien Ploegmakers, Xandra Goudberg-van Wezel, eigenaar van Xan Woman modezaken en Laurens Metternich, directeur bij Spectro, producent van reinigingsmiddelen, wachten in spanning af. Na een wervelende show valt het verlossende woord: Xandra Goudberg-van Wezel gaat met de prestigieuze titel naar huis.

Eigen stempel
Volgens de jury is hier sprake van onderscheidend ondernemerschap. Juryvoorzitter Wobine Buijs: ‘In het winkelconcept zie je meteen het onderscheidende van de persoonlijke keuzes van Xan. Je ziet het niet alleen aan het eigentijdse interieur, maar ook aan de eigenzinnige collectieopbouw. Liever veel wisselende korte inkopen, dan het lang van tevoren inkopen van grote hoeveelheden. Om zich volledig te concentreren op de beleving is Xan gestopt met internetverkopen. Daarmee gaat ze in tegen de huidige marktontwikkeling in de retail: zij kiest nadrukkelijk voor haar fysieke locaties. De jury is onder de indruk van de wijze waarop deze vakvrouw succesvol haar eigen stempel weet te zetten.’

Ondernemer van het Jaar
Even later licht de naam van de Ondernemer van het Jaar in neon op: Hans van der Lee van depostBode. De oprecht blije en trotse Van der Lee benadrukt in zijn dankwoord dat deze verkiezing hem niet alleen toekomt. Allereerst is de bijdrage van zijn vrouw van meet af aan onmisbaar geweest voor het succes van het bedrijf en ook het team mag niet onvermeld blijven.

Aan de keukentafel
Het bedrijf dat recent haar tienjarige bestaan vierde, telt inmiddels 250 medewerkers en bedient klanten in de wijde Brabantse regio. De keukentafel waar het tien jaar geleden allemaal aan begon heeft plaats gemaakt voor een prachtige nieuwbouw. In combinatie met een basis van MVO en duurzaamheid in de bedrijfsvoering, voor de jury alle aanleiding om Hans van der Lee de bokaal voor de Ondernemer van het Jaar te overhandigen.

Tekst: Marjo de Louw
Fotografie: Thomas Segers

< Alle thema's