BOV Trofee: Innovatie op het gebied van AgriFood

Op 22 januari wordt – tijdens de finaleavond op het hoofdkantoor van ZLTO - bekend wie de BOV Trofee in ontvangst mag nemen. Initiator van de BOV Trofee is de JCI ’s-Hertogenbosch. Dit jaar is het thema ‘innovatie op het gebied van Agrifood.’ Inmiddels zijn er uit alle nominaties per categorie zes bedrijven geselecteerd, allen innovatief op het gebied van AgriFood. In de komende maanden gaat de jury, onder leiding van Harry van Delft, lector Agro-FoodMarketing aan de HAS, per categorie de drie finalisten kiezen. We stellen de genomineerden graag aan u voor.


Uitgave: Nov-Dec 2014
Thema’s: Evenementen

Start-up en klein mkb

Care Culinair
Care Culinair richt zich op de verbetering van het voedingsmanagementsysteem binnen zorginstellingen; het bedenken van een voedingsconcept, bereiden van een duurzame maaltijd, het logistieke proces en het gastvrij serveren van (h)eerlijk verantwoorde maaltijd. ‘Wij ervaren dat de gasten het belangrijk vinden om te kunnen genieten van een
maaltijd die herkenbaar is voor de doelgroep en aansluit bij de seizoenen’, aldus Marc Duijzer.

Vewi Techniek
Vewi Techniek is sterk in aanleg en onderhoud en het optimaliseren van onder andere drinkwatersystemen voor de veehouderij en biedt met de Vewi Feeder een nieuwe manier van voer en water voor varkens. ‘De Vewi Feeder is zo ontwikkelt dat het natuurlijke
eet- en wroetgedrag van het varken weer tot uiting komt’, aldus Erwin van de Wielen. 

N&S
N&S kent vier takken: opleiden, detacheren, kwaliteitsadvies en duurzaamheid en is een
betrokken partner op basis van hun brede en impactvolle ondersteuning. Ze werkt hieraan
vanuit een integrale aanpak van fysiek, sociaal en cognitief. ‘N&S regelt, ontzorgt of denkt mee. Niet voor niets zijn we ‘de maat in kwaliteit’, vertelt Michaël van Duijnhoven.

Deterra
Deterra.nl is een online platform dat een directe verbinding legt tussen de lokale consument en de lokale producent van Agrifood producten. De samenvoeging van de Latijnse woorden ‘de’ en ‘Terra’ betekent ‘afkomstig van het land’. Dit is waar Deterra.nl voor staat: lokale producten vanuit de streek, direct van het land. ‘Onze ambitie is om lokaal eten beter toegankelijk te maken en de missie is eerlijk eten voor consument, eerlijke prijs voor producent’, verklaart Frans Broeders.

Leroy import export
Leroy is opgericht in 1992 en houdt zich voornamelijk bezig met de import en ontwikkeling
van innovatieve producten, zoals Illuminated Water; een PET flesje met ingebouwde LED verlichting. Het gehele flesje wordt  verlicht en is gevuld met plat bronwater. ‘Het is een cool product voor bijvoorbeeld dance-events en muziekfestivals’, vertelt Loek van Rooij enthousiast.

Biet en Boon
Biet & Boon is een ontwerp en adviesbureau voor de Urban Farmer; iedere stedeling die graag uit eigen tuin oogst. ‘Lekker vers en elke dag kunnen oogsten; zo zien wij stadslandbouw. Daarom maken wij tuinen om uit te eten, of adviseren wij bij de aanleg en het gebruik van een moestuin. Onze projecten betreffen zowel daktuinen, als tuinen ‘gewoon’ op maaiveld’, aldus Antoine Miltenburg.

MKB & Corporates

Foodsquad
Foodsquad streeft naar de realisatie van een nieuw voedselsysteem, waarin voeding daadwerkelijk bijdraagt aan een beter leven. ‘Wij richten ons op vers, puur, ambachtelijk en zoveel mogelijk onbewerkt eten. De projecten zijn gebaseerd op drie pijlers: specialistische voeding, vitaliteit en duurzame ketens’, verklaart Maarten Schellekens.

Cello 
Cello is een zorgorganisatie die zorg en begeleiding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en richt zich op alle levensdomeinen: wonen, dagbesteding en
werk, behandeling en vrije tijd. ‘Door onder andere het runnen van een lunchcafé met vergader- en wijkcentrum bieden we mensen met een onoverbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt de kans om op een zichtbare, zinvolle manier hun dag in te vullen’, vertelt Karin Brouwers.

Anova
Anova Seafood is een leverancier van diepvries en verse vis aan de Europese retail en foodservice sector. De focus ligt hierbij op private label oplossingen. Anova Seafood innoveert met het concept ‘simply tasty seafood’: ‘Wij gaan terug naar de echte smaak van vis met producten die lekker, puur en van constante hoge kwaliteit zijn. Dit bereiken
we door de keten drastisch te verkorten waarbij Anova optreedt als ketenregisseur,’ aldus Willem Huisman.

Procarrot
Procarrot heeft als doel het grootschalig produceren van groentesap op basis van industriële
groentereststromen. Hierin is wortelsap veruit het grootste product. De producten worden in bulk geëxporteerd naar industriële bottelaars in Europa en in toenemende mate ook aan Nederlandse leveranciers. ‘Insteek is naast sappen, met name de vezels die in groenten zitten te gaan gebruiken’, legt Gerbrand van Veldhuizen uit. 

Compliment
Compliment is een gepassioneerd tuinbouwbedrijf dat met een moderne, vooruitstrevende
manier producten voor en met klanten teelt. Onder andere met het teeltsysteem van
Growtec, de nieuwste innovatie op het  gebied van teelt op water. ‘Dit unieke concept maakt het mogelijk om een groot aantal gewassen te telen op water, zonder het gebruik van potgrond of andere teeltmediums’, aldus Jolanda Nooijen.

Dalco
Dalco Food is proteïne specialist en ontwikkelt en produceert maaltijdcomponenten van vlees en vegetarische grondstoffen. ‘Voedselzekerheid in de wereld, voedselveiligheid en voedselkwaliteit motiveren ons. Wij brengen kennis en kunde intern en extern samen op het gebied van innovaties van voeding’, verklaart Marian Wagemakers.

< Alle thema's