Column Michiel de Nijs: Een designstoel levert de klant meer op


Uitgave: Nov-Dec 2014
Thema’s: Bedrijfshuisvesting Kantoorconcept Kantoorinrichting

Waarom durven er zo weinig bedrijven echt een goed voorbeeld te nemen aan Google, soundcloud, cool blue of microsoft? In die interieurs klinkt hun identiteit in alles door. Inspirerende overlegruimten, geweldige kantooreilanden, goede verlichting, een glijbaan naast de trap en een state-of-the-art plek om je Quinoa salade op te peuzelen. Toch vinden we het kennelijk eng, want de gemiddelde kantoorinrichting barst van de systeemplafonds, scheidingswandjes en lelijke tapijttegels. de enige die daar echt enthousiast van worden, zijn de leveranciers van die materialen!

Oké, om ergonomisch verantwoorde bureaustoelen kom je niet heen. Maar we wilden strak retrodesign in ons pand. Passend bij de industriële jaren ’30 omgeving van de Gruyterfabriek. Bijvoorbeeld de Revolt stoelen, ontworpen door de Nederlandse designer Friso Kramer (1922) voor Ahrend. Waarom? Ik vind dat onze club moet werken in een ruimte die tot de verbeelding spreekt, die inspireert en klopt met de omgeving. En geloof mij, dat levert business op. 

Hoe? Naast ‘gratis’ reclame (want de media haal je stukken makkelijker met een bijzondere werkplek) heb je een plek waar de klant sneller naar jou toe komt. Het levert daarnaast meer productiviteit, kruisbestuiving, saamhorigheid, plezier en betrokkenheid op. Want zeg nu zelf: fijne relaties en samenwerkingen ontstaan toch veel gemakkelijker in de juiste ambiance?

Onze kantoorinrichting bij Have A Nice Day draagt bij aan de cultuur en het karakter van de organisatie. Inpluggen maakt het aantrekkelijk voor freelancers om een dagje bij ons te werken. Geweldig voor de sfeer. daar plukt de klant uiteindelijk de vruchten van, want tevreden en geïnspireerde mensen maken mooiere dingen. andrew Lambert, een veelgevraagd spreker en brand specialist, zei niet voor niets al in 1989: ‘De indruk die gewekt wordt door de omgeving van een organisatie kan net zoveel invloed hebben op attitude als welke hoeveelheid reclame of andere geplande promotie dan ook.’ Collega werkgevers, kijk je nu om je heen en denk je: gaap, dit kan beter? Voor inspiratie ben je altijd welkom om eens bij ons te komen kijken.

< Alle thema's