BOV Trofee 's-Hertogenbosch: Op weg naar de finale

Dat de agrifoodsector in Noordoost-Brabant actief is mag geen verrassing zijn, toch was de organisatie van de BOV Food to Fit Awards 2015 meer dan verrast met maar liefst 52 aanmeldingen voor deelname aan de competitie. Op 16 oktober, tijdens de Dutch Agri Food week, vond de Pitchdag plaats bij ZLTO in Den Bosch.


Uitgave: Nov-Dec 2015
Thema’s: BOV-trofee Businessevent Evenementen Ondernemen

Een eerste selectie van 26 bedrijven heeft zich aan de vakjury voorgesteld middels een korte presentatie met aansluitend een vragenronde door de vakjury. Op basis van de pitches en een kort bedrijfsbezoek zullen de deelnemers aan het finale-event op 21 januari 2016 worden geselecteerd. 

Unieke samenwerking
JCI ’s-Hertogenbosch is voor de dertiende uitreiking van de BOV (Beste Ondernemers Visie) Awards, een unieke samenwerking aangegaan met Food to Fit (onderdeel van AgriFood Capital). Dit jaar zijn er drie awards te verdelen: de BOV trofee in de categorie Groot Zakelijk en Corporates, de BOV trofee in de categorie Klein MKB en Startups en de Food to Fit Award voor de beste innovatie op het gebied van voeding en gezondheid.

Vakjury’s
Ook zijn er dit jaar vakjury’s samengesteld die de fi nalisten beoordelen op onder andere financieel draagvlak, bedrijfsvoering, duurzaamheid en innovatief vermogen. Voor de beoordeling van de kandidaten voor de BOV trofee bestaat de jury dit jaar uit voorzitter Harry van Delft (partner bij Oranjemund en lector AgroFood Marketing aan de HAS Hogeschool), Bram van Oeffelt (octrooigemachtigde bij Patentwerk in Den Bosch), Marian Wagemakers (Dalco Food uit Oss, winnaar van de BOV trofee 2014 in de categorie Groot Zakelijk) en Aron Vromans (onder andere werkzaam als investmanager bij NCB, gelieerd aan ZLTO). Voor de Food to Fit Award bestaat de jury uit voorzitter Wim Saris (hoogleraar Humane voeding Universiteit Maastricht), Albert Zwijgers (innovatiemakelaar Top sector Agri&Food) en Maurice Horsten (directeur Bossche Investeringsmaatschappij (BIM)).

Finale
De finaledag op 21 januari 2016 geeft een uniek kijkje in de keuken van gepassioneerde agrifood ondernemers, maar ook biedt deze dag andere mogelijkheden zoals netwerken, inspireren en creëren. Juist op deze dag is er voor bezoekers bij uitstek de mogelijkheid om eens in contact te komen met collega’s uit de branche die je normaal niet zo snel tegenkomt, zowel in de publieke als in de private sector. De Agrifood branche van Noordoost-Brabant is een van de meest innovatieve en creatieve branches die de provincie rijk is. Tijdens de dag kunt u proeven, ruiken en ervaren wat dit teweeg brengt. De ervaring leert dat deelnemers, finalisten en gasten in navolging van deze dag samen gaan creëren; er ontstaan onverwachte samenwerkingen en partnerships. Binnenkort zijn de nominaties bekend, houd hiervoor de website en de social media kanalen in de gaten!

Fotografie: Jan Zandee

< Alle thema's