Wijnand van Delft: Oklahoma bij u op de zaak?

Als zoon van de plaatselijke slager begon hij in 1994 een Partycentrum in Drunen. Niemand twijfelde aan de kwaliteit van het geserveerde eten. Maar vanaf het prille begin staat Wijnand van Delft ook garant voor bijzondere totaal concepten op maat.


Uitgave: Nov-Dec 2015
Thema’s: Horeca Hospitality Restaurant Café

Wie een online bezoek brengt aan Wijnand van Delft Partycentrum en Herberg De Drie Linden, beide gerund door Wijnand, wordt meteen verrast door het brede en gevarieerde aanbod op de website. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, zowel op culinair vlak als wat betreft de randactiviteiten van een evenement. Men kan het zo gek niet bedenken of Wijnand van Delft doet het. Flexibiliteit en maatwerk zijn bij hem geen holle woorden.

Uitzonderingen als regel
‘Je hoort vaak dat je als aanbieder niet alles kunt aanbieden. Ik ben het daar niet mee eens’, maakt Wijnand meteen duidelijk. ‘Vandaag de dag nemen klanten nog zelden genoegen met een standaardpakket. Bijna alles is maatwerk. Dat is enerzijds te wijten aan een veranderende markt - van vraag naar aanbod - en anderzijds aan het feit dat klanten veel beter weten wat ze willen. Hoe dan ook, het enige wat telt is dat de klant tevreden is. En doorgaans is hij dat als zijn wensen worden ingevuld.’ ‘Bij Wijnand is zo ongeveer alles mogelijk’, voegt Inge op de Weegh, accountmanager zakelijke markt, er lachend aan toe. ‘Hij is echt de man van de uitzonderingen.’ 

Een eigen karakter
Inge vertelt ook hoe elke locatie een eigen karakter heeft. Herberg De Drie Linden blijkt erg gewild te zijn als het gaat om kleinschalige bijeenkomsten (maximaal 100 personen). Als eerste natuurpoort van Brabant (een horecagelegenheid in een bijzonder stukje natuur), met de Loonse en Drunense duinen letterlijk om de hoek, is deze accommodatie uitermate geschikt voor een combi van vergaderen en sportieve activiteiten. Door de geldende geluidsrestricties heerst er bovendien een aangename, inspirerende rust.’ 

Toon is gezet
‘Ons Partycentrum daarentegen is dan weer de ideale plaats voor grootschalige diners of feesten, al dan niet met entertainment acts’, gaat ze verder. ‘Recent nog hebben we bijvoorbeeld een personeelsfeest verzorgd voor meer dan 500 genodigden. De genodigden werden op ludieke wijze ontvangen door twee lakeien die iedereen over een 30-cm-brede rode loper loodsten. In een soort polonaise ging het richting zaal. De toon was dus meteen gezet.’ ‘Het gaat niet alleen om het feest, maar om alles wat je eromheen te bieden hebt’, vult Wijnand aan. ‘Het gaat erom dat je een beamer, laptop, wifi -verbinding en draadloze microfoons ter beschikking hebt. Of dat je zoals in ons geval 250 gratis parkeerplaatsen voor de deur kunt aanbieden. Het gaat om de hele sfeer. En die maken wij al meer dan twintig jaar.’ 

Grote BBQ
Wijnand is ook voortdurend op zoek naar nieuwe producten en concepten. In die zin struint hij regelmatig festivals af, kwestie van culinaire trends op de voet volgen. Daarnaast bezoekt hij beurzen in binnenen buitenland. Hij schrikt er niet voor terug om zich in het Münchens feestgedruis van de Oktoberfeesten te storten als dat inspiratie kan opleveren. ‘Soms worden nieuwe ontdekkingen een succes en komen ze definitief op de kaart zoals met de flammkuchen. Soms blijkt iets minder succesvol te zijn en wordt het idee weer afgevoerd. En soms dienen kansen zich verrassend dichtbij aan. Zo werd ik begin dit jaar benaderd door een dorpsgenoot die eigenhandig een Oklahoma-barbecue had gebouwd. De man wilde de barbecue inzetten voor catering maar beschikte noch over de nodige horecaruimte noch over de nodige medewerkers. We zijn met elkaar gaan praten. Met als
resultaat dat ik sinds april de grote BBQ aan klanten kan aanbieden. Naast onze slingerbarbecue en Big Green Egg, zorgt het voor een mooie barbecuecombi. Als zoon van een slager is het bereiden van vlees een pure passie. Dat geldt ook voor mijn vader. Hij maakt alle vleeswaren zelf en koopt eigenhandig een koe bij een boer uit de buurt. Als hij zich kan vrijmaken, staat hij ook zelf te bakken en te braden. Zoals ik al zei: goede kwaliteit van eten blijft ons primaire uitgangspunt.’

Kerstpakket op maat
Een ander succesvol idee is de jaarlijkse kerstpakketmarkt. Sinds drie jaar kunnen bedrijven medio december in het Partycentrum Wijnand van Delft terecht voor de samenstelling van hun kerstpakket. Dit initiatief richt zich met name op het mkb. Eerst worden bedrijven getrakteerd op een lekker diner en daarna kunnen ze kennismaken met zestien leveranciers die hun producten presenteren. Alle medewerkers krijgen een aantal muntjes. Met die muntjes kunnen zij hun kerstpakket samenstellen. ‘De ene gaat bijvoorbeeld voor drie flessen whisky terwijl de ander een gevarieerd kerstpakket samenstelt. Feit is dat iedereen precies krijgt wat hij zelf wil. Iedereen gaat met andere woorden tevreden naar huis. Dit jaar organiseren we de markt op 16 december. Wij hebben er zin in’, zegt Inge op de Weegh enthousiast.

Tekst: Gerda Baeyens
Fotografie: Jan Sprij

< Alle thema's