Meilink: Dat succesvol managen is de euforie

Industriële verpakkingen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle goederen, vooral in de hightech en semicon industrie. (productie van halfgeleiders en elektronica). Door de uitgebreide engineering- en productiecapaciteiten is Meilink in staat om elk verpakkingsvraagstuk aan te kunnen.


Uitgave: Nov-Dec 2023
Thema’s: Maakindustrie Made in Brabant Verpakken Verpakkingen

De recent verworven Grade 1 reinigingscertificering van Innovar, een onderdeel van Meilink, draagt ze met trots en plaatst haar bovendien in een bijzondere positie in de wereld van industriële verpakkingen. Meilink onderscheidt zich door flexibiliteit, duurzaamheid en vakmanschap. Aan het woord Hans Cools, manager operations binnen Meilink en algemeen directeur Dennis Groesbeek.

 

Grip op ‘t onvoorspelbare
We ontmoeten elkaar in het kantoor met uitzicht op de fabriek, waar FSC en PRFC houten platen vakkundig worden omgetoverd tot herbruikbare verpakkingen op maat. Dennis: ‘In de industriële verpakkingswereld zijn doorlooptijden vaak onvoorspelbaar, maar we zijn meer dan enkel die verpakkingsspecialist; dit maakt ons flexibel. Zo ontfermen we ons ook over tijdelijke opslag, transport en het reinigen van producten en transport tools die worden toegepast in de semicon industrie.’ Alle stappen worden daarbij zorgvuldig uit handen genomen en gecoördineerd. Na het bezoek aan de fabriek in Schijndel gaan we door met een bezoek aan de cleanroom van Innovar in Eindhoven.

 

Anderhalve eeuw succes
Hans Cools deelt trots over het naderende 150-jarig jubileum van Meilink. ‘Het bereiken van deze mijlpaal is geen toeval; het weerspiegelt onze continue drive naar succes, door innovatie en het omarmen van nieuwe technologieën. De cleanroom is hiervan een levend bewijs.’ Dennis haakt in: ‘De laatste jaren zijn we gaan werken met KPI’s en dat zien we terug in productiviteitsverbeteringen in alle processen en dat is niet alles. Binnenkort worden alle vestigingen geharmoniseerd in naam, branding en arbeidsvoorwaarden. Acties die onderdeel zijn van een driejarig groeiplan.’ Een ware professionaliseringsslag dus.

 

Ruimtevaart en euforie
Hans vertelt dat ze onlangs voor een klant in de ruimtevaartindustrie een verpakking hebben ontwikkeld voor een fragiel onderdeel van een satelliet die de ruimte in geschoten gaat worden. ‘Enorm gave, grensverleggende dingen!’ Dennis: ‘De charme van het vak is het bieden van volledige ondersteuning aan de klant. Als het product op tijd en onbeschadigd aankomt… Dat is de euforie.’ Conclusie: met 150 jaar geschiedenis als fundament en een duidelijke focus op de toekomst, ligt Meilink op koers voor nieuwe mijlpalen.

 

TEKST JANNEKE WESEL
FOTOGRAFIE JULES VAN IPEREN

< Alle thema's